Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ugunsgrēkā cietušā nama Sīmaņu ielā iedzīvotājiem ļauts atgriezties dzīvokļos

Pēc četrstāvu ēkas pārbaudes Sarkandaugavā, Sīmaņu ielā, kurā trešdienas rītā izveidojās divi ugunsgrēki, iedzīvotājiem atļauts atgriezties savās dzīvesvietās, informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Kā skaidroja RPP pārstāve Inese Krieviņa, trešdien atbildīgie speciālisti veikuši ēkas pārbaudi, pēc kuras mājas iemītniekiem atļauts atgriezties dzīvokļos.

Minētā nama apsaimniekotājam pēc ugunsgrēka uzdots pasūtīt ēkas nesošo konstrukciju ekspertīzi, jo namā tika konstatētas plaisas, kas sniegušās līdz griestiem, norāda Rīgas pilsētas būvvaldes direktors Inguss Vircavs.

Ugunsdzēsēji notikuma vietu pametuši trešdien plkst. 13:41, jo ugunsdzēsības dienesta darbinieku klātbūtne vairs nav bijusi nepieciešama. Notikuma vietā palikusi Pašvaldības policija.

Kā ziņots, divu ugunsgrēku dēļ no četrstāvu dzīvojamās ķieģeļu ēkas Sarkandaugavā, Sīmaņu ielā, šodien evakuēti mājas iedzīvotāji. Pirmo izsaukumu par Sīmaņu ielā degošu četrstāvu ķieģeļu dzīvojamo ēku ugunsdzēsēji saņēma aizvadītajā vakarā plkst.21:37.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secināja, ka ēkas pagrabā deg sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā, kā arī ēkā bijis spēcīgs sadūmojums. No ēkas tika evakuēti 22 iedzīvotāji, un ugunsgrēku dienesta darbiniekiem izdevies likvidēt plkst.00:47.

Taču plkst.4:34 ugunsdzēsēji saņēma atkārtotu izsaukumu uz šo pašu ēku. Pēc ierašanās Sīmaņu ielas mājā, ugunsdzēsēji secināja, ka šoreiz ugunsgrēks izcēlies citā vietā, turklāt šoreiz redzamas arī atklātas liesmas. Otrajā epizodē degšanas platība bijusi 50 kvadrātmetri.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas