Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukraina Krievijas vīriešus atstās aiz robežas

Periodā, kad 10 Ukrainas reģionos noteikts karastāvoklis, valstī nedrīkstēs iebraukt daļa Krievijas pilsoņu - vīrieši vecumā no 16 līdz 60 gadiem, paziņojusi Ukrainas robežsardzes vadība.

Šāds lēmums izskan nepilnu nedēļu pēc incidenta Melnajā jūrā pie Kerčas šauruma, kur bruņotā sadursmē Krievija sagrāba savā kontrolē trīs Ukrainas flotes kuģus un apcietināja to apkalpes locekļus. Pēc incidenta abas valstis pārmetumus raidījušas otras virzienā - Krievija apvaino Ukrainas kuģus apzinātā provokācijā un robežu pārkāpšanā, Ukraina to noliedz un norāda, ka 2003. gadā panāktā vienošanās paredz abām valstīm kuģošanas tiesības Kerčas šaurumā, tāpēc Krievijas rīcība uzskatāma par neizprovocētu agresiju. Ukrainas nostāju atbalsta arī rietumvalstis.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko drīz pēc tam, atsaucoties uz notikušo incidentu, rosināja izsludināt valstī karastāvokli. Parlaments - Augstākā Rada - nobalsoja par karastāvokļa noteikšanu uz 30 dienām reģionos, kas robežojas ar Krieviju.

Porošenko vietnē Twitter paziņojis, ka iebraukšanas aizliegums vīriešiem no Krievijas noteikts "profilaktiski", lai izslēgtu iespēju jau Ukrainas teritorijā veidot "privātas armijas" - Krievijai lojālus, bruņotus grupējumus.

BBC reportieris Kijevā Jonass Fišers lēš, ka Ukrainas nupat noteiktie ceļošanas ierobežojumi, visticamāk, nepaliks bez atbildes no Krievijas puses.

Jāatgādina, ka šodien Argentīnā sākas G20 valstu līderu samits, kura ietvaros paredzēta arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV prezidenta Donalda Trampa divpusējā tikšanās. Tās ietvaros, visticamāk, tiks apspriests arī Krečas šauruma incidents.

Top komentāri

vega
v
Kur problema? lai tur ciet tos kas atbalsta Krieviju un deporte uz Krievija....Tak karastavoklis...
Vārds
V
Ļoti pareizi
super
s
Arī Latvijā ir jāievieš šāds noteikums, ka Krievijas pilsoņi nedrīkst iebraukt Latvijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas