Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ukrainas spīkers: Latvijas atsūtītie Stinger palīdzēja apstādināt Krievijas desantu Kijivā

Dienu pirms Krievijas plašāka mēroga iebrukuma Latvijas atsūtītās Stinger pretgaisa aizsardzības sistēmas raķetes palīdzēja apstādināt Krievijas desantu Kijivā, šodien Krievijas plaša mēroga iebrukuma gadadienas parlamenta ārkārtas sēdē attālinātā videouzrunā sacīja Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

Stefančuks pateicās par Latvijas ieguldījumu Ukrainas atbalstīšanā, tajā skaitā, rehabilitācijas nodrošināšanu Krievijas īstenotajā karā ievainotajiem ukraiņu karavīriem un 41 000 Ukrainas bēgļu uzņemšanā.

Krievija turpina atņemt ukraiņu dzīvības, norādīja Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs. Vienlaikus viņš akcentēja, ka kopā ar šīm bēdām Ukraina ir saņēmusi īstu draugu atbalstu, tajā skaitā, no Latvijas tautas, par ko viņi pateicas.

Stefančuks arī pauda cerību uz Latvijas atbalstu Ukrainas mērķī iestāties NATO, jo palikšana ārpus Eiroatlantiskās alianses ir drauds gan Ukrainas pastāvēšanai, gan arī Eiropas drošībai.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs īpaši pateicās arī Saeimas priekšsēdētājam Edvardam Smiltēnam (AS) un aizsardzības ministrei Ināra Mūrniecei (NA) par atbalstu sniegšanu Ukrainai, kas aizsākās minēto politiķu jau iepriekš ieņemto amatu laikā Rīgas domē un Saeimā.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada 24.februāra agrā rītā Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas