Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uz Gaismas pili aizceļojuši jau 70% no LNB krājumiem

Uz Gaismas pili līdz šim pārvietoti 70% kopējā krājuma, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Tuvāko divu nedēļu laikā plānots no grāmatām pilnībā atbrīvot telpas Tērbatas ielā 75 un Krišjāņa Barona ielā 3. Skatoties uz pārvākšanās ātrumu, tā varētu noslēgties jau septembra beigās, norādīja Zilberts. Viņš piemetināja, ka līgums ar pārvadātājiem FF International Movers ir noslēgts līdz 27.oktobrim.

Jau ziņots, ka LNB krājums pakāpeniski no piecām LNB ēkām tiek pārvests uz Gaismas pili Pārdaugavā. Krājuma pārvešana sākās 14.aprīlī ēkā Jēkaba ielā 6/8.

Uz Gaismas pili plānots pārvest visu LNB krājumu aptuveni 3,5 miljonu vienību apmērā. Aptuveni miljons retāk pieprasītās literatūras paliks LNB Silakroga repozitārijā.

Sākot ar 17.jūniju, LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā 3 darbu sākusi Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava, Humanitāro un sociālo zinātņu literatūras lasītava, Jaunākās periodikas lasītava, Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītava, kā arī uzziņu un informācijas centra Jāņa Pāvila II lasītava

Gaismas pils ar dažādiem pasākumiem oficiāli tiks atklāta 28.augustā un 29.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas