Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Uz ārvalstīm neatļauj adoptēt veselus bērnus līdz deviņu gadu vecumam

"Esmu ieprecējusies Amerikā, bet mums ar vīru nevar būt bērniņi. Tādēļ vēlējāmies adoptēt zīdainīti no Latvijas. Diemžēl mums šāda iespēja tika liegta, paskaidrojot, ka zīdaiņus uz ārvalstīm nodod adopcijā tikai tad, ja viņi ir slimi," portālam Diena.lv raksta lasītāja Maija (35 gada), kas nu jau desmit gadus dzīvo Atlantā.

Kā portālam Diena.lv skaidroja Labklājības ministrijas pārstāve Iveta Paegle, Latvijā patiešām darbojas ierobežojums bērnu adopcijai uz ārvalstīm, tā ir aizliegta līdz deviņu gadu vecumam veseliem bērniem. "Uz zīdainīšiem stāv rindā Latvijas adoptētāji, tādēļ mums nav pamata viņus nodot adopcijai ārvalstniekiem. Izņēmums ir slimi bērniņi. Jāpiebilst, ka uzliktais ierobežojums  - deviņi gadi darbojas līdz šā gada 31.decembrim. Es prognozēju, ka pēc šā datuma mēs šo slieksni pazemināsim līdz pieciem gadiem," klāstīja I.Paegle.

Pašlaik adoptējamo bērnu reģistrā ir 1330 bērni vecumā līdz 18 gadiem, no tiem vecumā līdz deviņiem gadiem ir 377 bērni. I.Paegle gan bilst, ka daļa no šiem bērniņiem ir ar smagām kaitēm, kuriem atrast adoptētāju ir grūti. Jautāta, vai nav tā, ka ārvalstniekiem uzlikto adopcijas ierobežojumu dēļ bērniem jādzīvo bērnu namos, jo nevar atrast Latvijas adoptētāju, I.Paegle to noliedz, sakot, ka bērnus līdz deviņu gadu vecumam parasti izdodas nodot adopcijā šeit pat Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas