Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz disciplinārlietas laiku atstādināta augsta VID amatpersona

Nesenās rotācijas, pēc kurām tika paziņots, ka tās veicinājušas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pašattīrīšanos, nav ienesušas mieru iestādē. Piektdien, 7. aprīlī, uzsākta disciplinārlieta pret VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Sandru Kārkliņu-Ādmini, kura šobrīd atstādināta no pienākumu pildīšanas uz disciplinārkomisijas izmeklēšanas laiku, liecina Dienas rīcībā esošā informācija.

VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kuru valdība amatā apstiprināja jau pēc rotāciju veikšanas, vēlas, lai disciplinārlieta tiktu izmeklēta iespējami ātri, jo jābūt skaidrībai, vai Nodokļu kontroles pārvaldes vadībai var uzticēties, Dienai norādīja Cīrules konsultante komunikācijas jautājumos Aļona Zandere. Oficiāli tiek apstiprināts tikai tas, ka disciplinārlieta ierosināta, lai noskaidrotu, vai VID uzsāktais nodokļu audits pret komersantu ir pamatots.

Tikmēr Dienai zināms, ka disciplinārlieta varētu būt ierosināta saistībā ar ieilgušo auditu būvfirmā AB Build. Šī būvfirma bija viens no lielākajiem apakšuzņēmumiem Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā. VID veiktajā nodokļu auditā, kas vēl aizvien nav pabeigts, notikušas dažādas dīvainības. Piemēram, procesa gaitā nomainīti nodokļu inspektori, kas pārbauda būvfirmas darījumus ar piegādātājiem un PVN atmaksas pamatotību. Auditēti tiek gan darījumi Stradiņa slimnīcas būvniecības gaitā, gan citos objektos.

SIA AB Build īpašnieks ir Andris Bojārs, liecina Lursoft dati. Būvfirmas finanšu pārskats par 2016. gadu vēl nav pieejams, bet 2015. gadā tās apgrozījums sasniedzis 8,3 miljonus eiro.

Disciplinārlietu izmeklē komisija piecu cilvēku sastāvā, ko vada Cīrules konsultants juridiskajos jautājumos Māris Knoks. Lēmums par disciplinārlietu pret VID augsto amatpersonu nācis no VID Iekšējās drošības daļas. Tās vadītājai Gitai Plaudei bija liela loma aizrotējamo darbinieku sarakstu veidošanā.

Sandra Kārkliņa-Ādmine līdz VID vērienīgajām rotācijām, kas tika īstenotas vēl iepriekšējās ģenerāldirektores Ināras Pētersones laikā, bija VID Muitas pārvaldes direktora vietniece. Līdz ar to viņa iekšējo tīrīšanu rezultātā piedzīvoja lielāko karjeras lēcienu, kļūstot par Nodokļu kontroles pārvaldes direktori. Šobrīd uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku pārvaldes vadītāja pienākumus pilda viņas vietniece Inese Bindemane.

Šobrīd Kārkliņa-Ādmine atrodas nedēļu ilgā iepriekš plānotā atvaļinājumā, tādēļ Dienai viņu neizdevās sazvanīt darba vietā. Disciplinārlietas dēļ atcelts amatpersonas aprīļa beigās plānotais darba komandējums. Lietā figurē vēl vairāku zemāk stāvošu VID amatpersonu uzvārdi.

Top komentāri

ķeriet zagli!
ķ
Paši pūta, paši dega?
vienīgi šoferu meitiņas !
v
nu Liepājas vidā jau arī strādā vienīgi šoferu meitiņas !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas