Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Uz pirmo sēdi sanākusi LR simtgades rīcības komiteja

Darbu sākusi Latvijas Republikas simtgades rīcības komiteja, aģentūru LETA informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Pirmās sēdes laikā, kura trešdien notika Latvijas Nacionālajā kultūras centrā, komiteja iepazinusies ar simtgades programmas aprisēm un valsts pārvaldes institūciju iesniegtajiem priekšlikumiem. Tos pašlaik iesnieguša vairākas ministrijas - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Satiksmes ministrija (SM), Zemkopības ministrija (ZM) un Iekšlietu ministrija (IeM), kā arī Kultūras ministrija (KM).

Priekšlikumus jau sagatavojis arī Latvijas Institūts un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), kā arī Pasaules Brīvo latviešu apvienība (PBLA). Priekšlikumu iesniegšana KM turpinās.

Rīcības komiteja vēlas stiprināt sadarbību starp ministrijām un dažādām institūcijām, lai veiksmīgi īstenotu svētku programmu. Tā apņēmusies cieši sadarboties arī ar Latvijas Republikas simtgades svētku radošo padomi. Kā pastāstīja Grīnfelde, komitejai turpmāk būs jāstrādā, lai saprastu simtgades pasākumu programmas finansējuma apmērus, kā arī tā avotus.

Komitejai līdz šā gada 1.jūlijam Ministru kabinetā jāiesniedz svētku pasākumu plāns, publicitātes pasākumu plāns un finansējuma tāme, norādot finansējuma avotu. Rīcības komitejas uzdevums ir arī koordinēt svētku sagatavošanas gaitu, veikt uzraudzību un sekot līdzi finansējuma izlietošanai.

Svinību programma tiks veidota piecu gadu -2017.-2021.gada - periodam. Tajā paredzēts iekļaut gan lokālo un nacionālo, gan starptautisko un virtuālo dimensiju, kā arī veicināt iedzīvotāju un kopienu līdzdalību ideju ģenerēšanā, programmas veidošanā un īstenošanā. Saistībā ar simtgadi vēlas veicināt privāto-publisko partnerību un mecenātismu.

Rīcības komitejas priekšsēdētāja ir kultūras ministre Dace Melbārde (NA). Komitejas sastāvā ir Labklājības ministrijas valsts sekretāres vietnieks Ingus Alliks, PBLA pārstāvniecības vadītājs Jānis Andersons, Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece Agra Bērziņa, ZM valsts sekretāra vietnieks Jānis Briedis, NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants, IeM valsts sekretāres vietnieks Viktors Elksnis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Kokale, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Olga Kokāne, Ministru prezidentes parlamentārais sekretārs Rihards Kols (NA), Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes komunikācijas jautājumos Laine Kučinska, kā arī Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs.

Starp komisijas biedriem ir arī Saeimas Izglītības un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (NA), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietniece Līvija Marcinkēviča, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora asistente Aija Mazitāne, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, SM valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas loceklis Imants Parādnieks (NA) un Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Komitejā darbosies arī Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece budžeta jautājumos Jolanta Plūme, VARAM valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilona Raugze, Valsts prezidenta sabiedrisko projektu vadības padomniece Karīna Rāviņa-Vimba, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS) un Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas