Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz ziedu nolikšanu pie pieminekļa Uzvaras parkā jāgaida simtiem metru garā rindā

Lai noliktu ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā, Pārdaugavā, šopēcpusdien jāgaida vairākus simtus metru garā rindā, novēroja aģentūra LETA.

Rindā uz ziedu nolikšanu gaida jau vairāk nekā 1000 cilvēku, un viņu skaits turpina pieaugt.

Rinda no pieminekļa pakājes stiepjas pāri Uzvaras bulvārim un pa parka celiņu paralēli Mārupītei un sakuru stādījumiem Aleksandra Grīna bulvāra virzienā.

Cilvēku plūsma tiek kontrolēta, un rinda uz priekšu virzās organizēti.

Jau vēstīts, ka policija svētdien slēgusi tiešu piekļuvi piemineklim Uzvaras parkā. Iedzīvotāji, kas kā katru gadu pie pieminekļa pulcējas Krievijā svinamajā "Uzvaras dienā", tiek aicināti atnestos ziedus novietot uz galdiem pirms pieminekļa. 

Ziedus līdz piemineklim aiznes Rīgas parkus apsaimniekojošā uzņēmuma "Rīgas mežu" piesaistīti līgumstrādnieki, aģentūrai LETA apliecināja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Piemineklis ir iežogots ar dzeltenajām policijas barjerām, kas izvietotas gar Bāriņu ielu un Uzvaras bulvāri, kā arī virzienā no slēpju nomas mājas pāri parkam līdz Bāriņu ielai.

Piemineklim iespējams tuvoties tikai no Bāriņu ielas un Uzvaras bulvāra stūra. Sanākušie cilvēki rindās gaida savu kārtu, lai noliktu ziedus uz galdiem. Pēc ziedu nolikšanas prom no pieminekļa var doties pa koridoriem pa labi un kreisi no pieminekļa Bāriņu ielas un Uzvaras bulvāra virzienā.

Uzvaras parka tuvumā esošajās ielās ir ierobežota transportlīdzekļu kustība, tostarp arī apstāšanās un stāvēšana. Slokas ielas un Uzvaras bulvāra krustojumā slēgtas sabiedriskā transporta pieturas, tādēļ līdz piemineklim nākas mērot tālāku ceļu.

Lai gan individuāli nolikt ziedus nav aizliegts, tomēr, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un tās pasliktināšanās riskus valstī, uzturēties pie pieminekļa nedrīkst un uzreiz pēc ziedu nolikšanas jādodas prom.

Policija aizvien aicina cilvēkus būt atbildīgiem un nenākt uz Uzvaras parku, lai neradītu situāciju, kas var apdraudēt epidemioloģisko drošību.

Neskatoties uz cilvēku plūsmas pieaugumu, situācija tiek pilnībā kontrolēta, norādīja aģentūrai LETA norādīja Valsts policijas (VP) pārstāve Simona Grāvīte. Dienesti strādā saskaņā ar izstrādāto sabiedriskās kārtības un drošības plānu. 

Jau ziņots, ka par pārkāpumiem pie pieminekļa ir uzsākti vairāki administratīvie procesi.

Rīgā tradicionāli ik gadu 9.maijā norisinās vairāki pasākumi, kas veltīti Krievijā svinamajai "Uzvaras dienai" un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Pēdējos gados viens no pasākumu rīkotājiem ir bijusi biedrība "9maijs.lv".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas