Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzkrājums sociālajā budžetā varētu sasniegt 563 miljonus eiro

Plānots, ka 1.janvārī Valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā būs izveidojies 563 miljonu eiro liels pārpalikums, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Reirs skaidroja, ka pārpalikumam pensiju fondā būtu jāsasniedz vienu miljardu eiro. Viņš arī atgādināja, ka pirms ekonomiskās krīzes 2008.gadā sociālās apdrošināšanas budžetā bija izveidojies 1,4 miljardu eiro pārpalikums, kurš krīzes laikā saruka līdz 260 miljoniem eiro.

Reirs arī skaidroja, ka savulaik, kad ikgadējais uzkrājuma pieaugums tika prognozēts 170 eiro apmērā, būtu iespējams veselības aprūpes finansēšanai novirzīt vēl nesen prasītos 70 miljonus eiro gadā no sociālajām iemaksām, jo, lai veidotos stabils uzkrājums, sociālajā budžetā ik gadu jāveidojas 100 miljonu eiro pārpalikumam. Tomēr jau nākamgad šis pārpalikums pie esošās makroekonomiskās situācijas tiek lēsts tikai 65,2 miljonu eiro apmērā.

Reirs vēlreiz akcentēja, ka vispirms sociālajā budžetā ir jāuzkrāj vismaz miljards eiro un tikai tad var domāt par lēnāku pieauguma tempu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas