Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vāc parakstus par atļauju mopēdiem un motocikliem pilsētās izmantot sabiedriskā transporta joslas

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par atļauju mopēdiem un motocikliem pilsētās izmantot sabiedriskā transporta joslas.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Arnis Balodis, kurš uzskata, ka šādas pārmaiņas veicinātu drošāku, ērtāku, ekoloģiskāku un "mazāk stresainu" transporta plūsmu pilsētā, kā arī atslogotu ceļu infrastruktūru.

Balodis skaidroja, ka Latvijas Motoklubu asociācija vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem ar iniciatīvu un piedāvājumu veikt grozījumus Ceļu satiksmes noteikumos, paredzot tajos divriteņu mopēdiem un motocikliem pārvietošanās iespējas satiksmē joslā, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem.

Iniciatīva balstās un ir saistīta ar praksi, kas piemērota daudzās Eiropas valstu pilsētās un kas ievērojami palielina mopēdu un motociklu kā mazāko un dinamiskāko satiksmē izmantojamo transportlīdzekļu vadītāju drošību, tai skaitā samazina vides piesārņojuma risku gan to, kuru motocikli un mopēdi rada, gan arī tās emisijas, kuras stāvot sastrēgumos mopēdu un motociklu vadītājiem diemžēl nākas arī ieelpot, zināja stāstīt iniciatīvas iesniedzējs.

Top komentāri

Vispirms jāpanāk
V
lai viņi vismaz pilsētās ievērotu 50 km/st ātruma ierobežojumu.
:)
:
Tas būtu riktīgi kičīgi, kad tie donori dos ručkā un raus ratā pa autobusu joslu... Mopēdiem jā, močus vispār aizvākt no ielām. :)
Atsaldētie
A
tiešām orgānu donori
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas