Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vairāki Vienotības deputāti aicina pārbaudīt Dūklava sniegtās ziņas amatpersonas deklarācijās

Vairāki partijas Vienotība deputāti saistībā ar "oligarhu sarunu" lietu aicina Valsts ieņēmumu dienestu (VID) pārbaudīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) valsts amatpersonas deklarācijās sniegto ziņu patiesumu, liecina politiķes Ilze Viņķeles twitter.com kontā publicētais iesniegums.

Ar šādu aicinājumu pie VID direktores Ilzes Cīrules vērsušies deputāti Viņķele, Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs.

 

 

 

Politiķi atsaucas uz Ir publiskoto informāciju informāciju, ka "Dūklava īpašumā ir, iespējams, valsts amatpersonas deklarācijās neuzrādīts īpašums Rīgas Brīvostas teritorijā". Tāpēc lūgts pārbaudīt ministra valsts amatpersonas deklarācijās par pēdējiem septiņiem gadiem sniegto ziņu patiesumu.

Parlamentārieši aicina īpaši izvērtēt, vai deklarācijās atspoguļots pilns Dūklava tiešā vai pastarpinātā īpašuma esošas mantas klāsts.

Dūklavs aģentūrai LETA noliedza, ka viņam piederētu šāds zemesgabals. "Tās ir muļķības, cilvēkiem laikam nav, ko rakstīt. Neesmu lasījis žurnālu Ir, un nelasu to," sacīja Dūklavs, vienlaikus noliedzot, ka viņam piederētu zeme Rīgas brīvostas teritorijā.

Jau vēstīts, ka viesnīcā Rīdzene noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Top komentāri

a13
a
Sanāk, ka Dūklavs mēģināja uzmest šleseru par 15 miljoniem notirgojot to, kas viņam nemaz nav? Sviests kaut kāds.
savukārt
s
Parīzes tiesa ir pārbaudījusi Rietumu bankas darījumus un uzlikusi Rietumu bankai naudas sodu 80 miljonu eiro apmērā sakarā ar naudas atmazgāšanu ("France Offshore"). Rietumu bankai arī uz 5 gadiem ir aizliegta darbība Francijas teritorijā.
Publiskojiet sarunas Viņķeles pirti
P
Kāpēc Strīķe neublisko pašas sarunas Viņķeles pirtiņā? Varbūt tās vismaz būtu interesantākas par "oligarhu mērīšanos ar krāniņiem" pēc kā vairāk izskatās Irā publiskotie fragmenti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas