Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vairāki bērni un pieaugušie sestdien guvuši ļoti nopietnas traumas

Aizvadītajā diennaktī mediķu aprūpē nonākuši vairāki nopietnas traumas guvuši bērni un pieaugušie, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Latgalē kāda nepilnus divus gadus veca meitene kopā ar tuviniekiem atradusies kapos, kur tika uzstādīts kapa piemineklis. Meitenīte atbalstījās pret nenostiprināto kapa pieminekli un tas uzkritis bērna plaukstai. Ar pirksta gala amputāciju un traumētu roku cietusī tika nogādāta mediķu aprūpē.

Rīgā kāda četrus gadus veca meitene izkritusi no otrā stāva. Mediķi cietušajai konstatēja mugurkaula un vēdera traumu, kā arī vairāku ķermeņa daļu savainojumus.

Savukārt Zemgalē kāda četrus gadus veca meitene kritusi pa trepēm, gūstot galvas un pleca traumu.

Rīgā kāds 11 gadus vecs zēns mājās uzrāvis sev virsū bļodu ar karstu ūdeni, gūstot plašus ķermeņa apdegumus - uz sejas, krūškurvja un muguras.

Tāpat mediķi snieguši palīdzību kādam pārim, kuru sakodis pašu suns.

Negadījums noticis Zemgalē, kad no ķēdes norāvies suns un saimnieki mēģinājuši to noķert.

Rezultātā 63 gadus vecais suņa saimnieks tika sakosts rokās un kājās, savukārt 59 gadus vecā suņa saimniece tika sakosta rokā. Abi cietušie tika nogādāti slimnīcā.

Latgalē suns sakodis kādu 25 gadus vecu vīrieti, kurš alkohola reibumā gribējis pieiet pie suņa, bet tas vīrietim iekodis sejā.

Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī kādai 35 gadus vecai sievietei Vidzemē, kura, ejot pa garu zāli, pēdā sajutusi sāpēs. Mediķi konstatējuši, ka sievietei iekodusi čūska.

Vēl kāda sieviete uzkāpusi uz izkapts un guva nopietnu kājas traumu. Negadījums noticis ar 50 gadus vecu sievieti Kurzemē, kura, ejot pa dārzu, uzkāpusi uz izkapts un ar tās asmeni nopietni savainojusi kāju. Cietusī ar durtu un grieztu brūci tika nogādāta slimnīcā.

Savukārt Zemgalē kāds 28 gadus vecs vīrietis skaldījis malku un iecirtis rokā. Ar gūto traumu cietušais tika nogādāts mediķu aprūpē.

Kurzemē kāds 40 gadus vecs vīrietis strādājis ar ēveli un ieēvelējis sev rokā, gūstot plašu brūci ar bojātiem muskuļiem un cīpslām. Cietušais tika nogādāts specializētu mediķu aprūpē Rīgā.

Tāpat kāds 45 gadus vecs vīrietis Kurzemē darbojies ar leņķa slīpmašīnu, no kuras atdalījusies ripa un vīrietis iegriezis sev plaukstā un pirkstos.

Mediķi Latgalē snieguši palīdzību vīrietim, kurš uzkritis siltumnīcas stiklam un sagriezies.

Negadījums Latgalē noticis ar kādu 80 gadus vecu vīrieti, kurš savā saimniecībā gājis gar siltumnīcu, pakritis un izkritis cauri siltumnīcas stiklam.

Vīrietis ar vairākām grieztām brūcēm rokās un plecos tika nogādāts mediķu aprūpē.

Tāpat aizvadītajā diennaktī mediķu palīdzība bija nepieciešama 36 gadus vecam vīrietim Latgalē, kuram auto remonta laikā acī trāpījusi atlēkusi skrūve. Ar acs ābola bojājumu cietušais tika nogādāts slimnīcā Rīgā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1006 izsaukumiem, no tiem 233 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas