Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairs nepielietos riteņu bloķētājus pašvaldības maksas autostāvvietās

Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien atbalstīja saistošo noteikumu projektu par pašvaldības autostāvvietu izmantošanu, kas paredz atteikties no automašīnu riteņu bloķētājiem, aizstājot tos ar pēcapmaksas kvītīm. Jaunos noteikumus šodien ārkārtas sēdē skatīs RD, portālu Diena.lv informēja domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Lai noteiktu samērīgāku Rīgas autostāvvietu lietotāju interešu ievērošanu, paredzēts, ka jaunā kārtība stāsies spēkā no nākamā gada 1.februāra. "Jaunā sistēma būs ērtāka lietotājam, jo nevajadzēs gaidīt inspektoru bloķētāja noņemšanai. Tiks arī novērsti koruptīvie riski, jo nebūs iespējams uz vietas samaksāt inspektoram par riteņu bloķētāja noņemšanu reālā naudas soda vietā," norāda komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Pēcapmaksa tiks piemērota, ja maksas autostāvvietas lietotājs nebūs veicis stāvvietas priekšapmaksu elektroniskajā automātā vai ar īsziņas starpniecību, vai arī uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa kreisajā pusē nebūs novietots dokuments, kas apliecina maksas autostāvvietas lietošanas tiesības. Pēcapmaksa tiks piemērota arī gadījumos, kad faktiskais maksas autostāvvietas lietošanas laiks par 15 minūtēm būs pārsniedzis apmaksāto maksas autostāvvietas lietošanas laiku.

Konstatējot autostāvvietu izmantošanas noteikumu pārkāpumu, Rīgas satiksmes kontrolieri to fiksēs fotouzņēmumos un sagatavos noteikta parauga paziņojumu par to, ka maksas autostāvvietas lietotājam ir jāveic maksas autostāvvietas lietošanas pēcapmaksa apsaimniekotāja norēķinu kontā. Lēmumu pārsūdzēt varēs 30 dienu laikā no paziņojuma noformēšanas dienas.

Maksas autostāvvietu pilnvarotais apsaimniekotājs ir pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme, kuru RD deleģējusi veikt maksas autostāvvietu ierīkošanu, apsaimniekošanu, pārvaldīšanu un maksas autostāvvietu lietošanas noteikumu ievērošanas kontroli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas