Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vakcinēties pret Covid-19 šobrīd gatavi 70% universitātes klīniku medicīnas darbinieku

Vakcinēties pret Covid-19 patlaban ir gatavi 70% universitātes klīniku medicīnas darbinieku, preses konferencē informēja Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktors Svens Henkuzens.

Viņš pauda cerību, ka pēc tam, kad būs sākusies vakcinācija pret Covid-19, lielāka interese būs arī reģionālo slimnīcu mediķiem, kad viņi redzēs pozitīvus ieguvumus.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase, ārstniecības iestāde ir pilnībā gatava sākt vakcināciju. "Vakcinācijai slimnīcā ir nodrošināts viss nepieciešamais personāls - gan māsas, gan ārstu palīgi, gan ārsti," sacīja Grase.

Viņa uzsvēra, ka pirmie vakcīnu saņems tie darbinieki, kuri ir pakļauti vislielākajam riskam inficēties ar Covid-19, proti, darbinieki nodaļās, kas tieši strādā ar Covid-19 saslimušajiem un iespējams jau inficētajiem pacientiem.

Kā vēstīts, sākotnēji ar Covid-19 vakcīnu plānots sapotēt 4875 ārstniecības personas.

Pirmajā fāzē valstī plānots saņemt 9750 vakcīnas, un pēc piesardzības principa, sākotnēji nevakcinēs 9750 personas, bet gan 4875, lai nodrošinātu abas cilvēkam nepieciešamās vakcīnas devas.

Henkuzens stāstīja, ka pusi devu pieturēs lieltirgotavās 21 dienu, lai būtu droši, ka vakcīnas pietiek abām devām. "Kad sistēma strādās gludi, paļausimies uz nākamajām piegādēm," piebilda ZVA direktors, uzsverot, ka nākamās vakcīnu piegādes plānotas jau nākamo nedēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas