Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valdība atbalsta azartspēļu nodokļa celšanu

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) rosinātos grozījumus likumā par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli, kas paredz ar nākamo gadu celt azartspēļu nodokli.

Patlaban spēkā esošajā regulējumā nodokļa likme azartspēļu automātiem par katra azartspēļu automāta katru spēles vietu par kalendāro gadu ir 4164 eiro, bet ar nākamo gadu tās būs 6000 eiro.

Tāpat ar likuma grozījumiem paredzēts paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi ruletei un kāršu un kauliņu spēlei par katru galdu par kalendāro gadu no 23 400 eiro uz 28 080 eiro.

Plānots arī mainīt azartspēļu nodokļa ieņēmumu sadalījumu pa valsts un pašvaldību budžetiem, paredzot azartspēļu nodokļa ieņēmumus - 90% apmērā ieskaitīt valsts pamatbudžetā, bet 10% apmērā ieskaitīt tās pašvaldības budžetā, kuras teritorijā tika organizēta azartspēle. Patlaban spēkā esošais regulējums paredz, ka valsts budžetā tiek ieskaitīti 75%, bet pašvaldību - 25%.

Pašlaik Latvijā azartspēles organizē 15 azartspēļu organizētāji.

Nodokļa likmi paaugstinot par 44% jeb uz 6000 eiro par vienu spēļu automātu, tiek prognozēts 5% automātu skaita samazinājums - no 8680 vidēji gadā uz 8247 vidēji gadā. Līdz ar to fiskālā ietekme attiecībā uz azartspēļu nodokli tiek prognozēta 13,338 miljonu eiro apmērā.

Šobrīd likme ruletei un kāršu un kauliņu spēlei par katru galdu ir 23 400 eiro gadā. Likmi paaugstinot par 20% jeb uz 28 080 eiro par vienu galdu, tiek prognozēts 12,9% galdu skaita samazinājums pret iepriekš plānoto - no 70 galdiem vidēji 2020.gadā un turpmāk uz 61 galdu gadā. Līdz ar to fiskālā ietekme azartspēļu nodokļa ieņēmumos tiek prognozēta 75 000 eiro gadā.

Gala lēmums par likuma grozījumiem būs jāpieņem Saeimai.

Jau vēstīts, ka valdība 17.septembrī lēma ministriju un neatkarīgo iestāžu prioritārajiem pasākumiem 2020.gada budžetā papildus pārdalīt 173,9 miljonus eiro.

No tiem 91,12 miljoni eiro pārdalīti ministriju prioritātēm, starpnozaru prioritārajiem pasākumiem papildus pārdalīti 72,4 miljoni eiro, bet 10,44 miljoni eiro pārdalīti neatkarīgo iestāžu prioritātēm.

Finanšu ministrijai līdz šā gada 11.oktobrim ir jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā vispārējās valdības budžeta plāna projekts, kā arī likumprojekts par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022.gadam un likumprojektu par valsts budžetu 2020.gadam.

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Rūpnīcu nav - ražot neprot, tad nu izdomāja ka nopelnīt....UZ UPURIEM
elles spēlmanis
e
Tā vietā, lai aizklapētu ciet šīs bedres, ceļ nodokļus, kurus apmaksā tie, kas nes savu trūcīgo algu, cerot, ka izvilks lielo laimestu. Aparāti jau tagad ir sagrozīti tā, ka , liekot 100 eur, dabū atpakaļ pāris eurikus.
N
N
Aizmuks evolution prom no Latvijas, tad varēs valdība sūkāt īkšķi - kaudze ar bezdarbniekiem + ienākumu kritums
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas