Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība atbalsta Kučinska ikgadējo ziņojumu Saeimai par Ministru kabineta paveikto

Valdība šodien atbalstīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ikgadējo ziņojumu Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību.

Ziņojumā norādīts, ka valdības vēlme ir panākt sabalansētu 5% iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu ik gadu vidējā termiņā, Latvijas ekonomikas konkurētspēju balstot uz tehnoloģiskiem faktoriem, ražošanas efektivitāti un inovācijām.

Premjers uzsvēra, ka, lai arī tautsaimniecība sekmīgi attīstās, tomēr uzdevums ir neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt iesākto darbu, lai nodrošinātu stabilu iedzīvotāju dzīves kvalitātes pieaugumu.

Pēc viņa domām 5% IKP pieaugums ik gadus ir ambiciozs mērķis, kam ir nepieciešama ambiciozāka rīcība. "Latvijas dabas resursu efektīvāka izmantošana, palielinot galaproduktu vērtību, vietējā cilvēkkapitāla attīstība, kas ietver gan produktivitātes pieaugumu, gan darbaspēka profesionālo un iekšējo mobilitāti, inovācijas aktualizēšana, valstij, kā lielo kapitālsabiedrību īpašniekam, rādot priekšzīmi privātajiem uzņēmējiem," piebilda Kučinskis.

Tāpat premjers atzina, ka līdz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām vēl jāpaveic daudz darbu un ir svarīgi nesamazināt uzņemto valdības darbu tempu. "Tāpat kā līdz šim, valdībai jāturpina strādāt vienotā komandā, jo katra darba atlikšana radītu negatīvu ietekmi uz Latvijas attīstību pārskatāmā nākotnē. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, valdība arī 2018.gadā turpinās dialogu ar uzņēmējiem, arodbiedrībām, nevalstiskajām organizācijām un citiem sabiedrības pārstāvjiem. Tikai kopīgā darbā ir iespējams nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi," uzsvēra Ministru prezidents.

Tajā pašā laikā Kučinskis atzina, ka valdība strādā komandā, kopīgi uzņemoties atbildību par izvēlēm, kas veido valsts politiku un apzinoties, ka katrs pieņemtais lēmums atstāj ietekmi uz to, kādā Latvijā dzīvosim nākotnē.

"Valdības darbs šajos divos gados bijis dinamisks, prasot drosmīgus un pārdomātus soļus un ņemot vērā iekšpolitisku un ārpolitisku apstākļu maiņu, lai virzītos uz Latvijas konkurētspējas un iedzīvotāju labklājības un iespēju uzlabošanu ilgtermiņā. Nenoliedzami, ka tieši 2017.gadā tika pieņemti daudzi nozīmīgi lēmumi, īpaši attiecībā uz valsts nodokļu sistēmas un veselības aprūpes finansēšanas sistēmas darbību, tautsaimniecības attīstību veicinošu enerģētikas politiku, kā arī izglītības kvalitātes un konkurētspējas palielināšanu," sacīja Kučinskis.

Jau ziņots, ka Saeima Kučinska veidoto valdību apstiprināja 2016.gada 11.februārī.

Kučinska vadītajā Ministru kabinetā strādā 13 ministri - ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība), aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība), izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība), kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība), satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), veselības ministre Anda Čakša (ZZS), tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Top komentāri

Latvietis
L
Viss mums ir okei tikai cilvēki brauc prom. Deputāti gan nav manīts ka brauktu.
Pauls Zvirbulis
P
Paši pūta, paši dega ...
latvietis ar mietu !
l
Kučinski noraks barikādes !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas