Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Valdība atbalsta pašvaldību tiesības rosināt diennakts aptieku atvēršanu

Valdība otrdien atbalstīja iespēju dot pašvaldībām tiesības ierosināt diennakts aptieku atvēršanu.Veselības ministrija (VM) paskaidrojusi, ka saņemtas sūdzības par to, ka vairākās Latvijas pilsētās nav diennakts aptiekas, kā arī pašvaldības ir rosinājušas iesaistīties šīs problēmas risināšanā. Turklāt atsevišķās Latvijas apdzīvotajās vietās veidojas situācija, ka attālumi starp aptiekām ir vairāki kilometri, bet komersanti neveido teritoriālo nosegumu farmaceitisko pakalpojumu nodrošināšanai.

Līdz ar to VM aicina paredzēt, ka pašvaldībai ir tiesības ierosināt vispārēja tipa aptiekas atvēršanu arī tās apdzīvotās vietas daļā, kur triju kilometru rādiusā nav funkcionējošas vispārēja tipa aptiekas, kā arī ierosināt diennakts aptiekas atvēršanu konkrētajā apdzīvotajā vietā, kurā atbilstoši noteikumos paredzētajiem kritērijiem ir pietiekams vispārēja tipa aptieku skaits, bet kurā nav vispārēja tipa aptiekas, kas strādā visu diennakti.Pašvaldība ar šo ierosinājumu varēs vērsties Zāļu valsts aģentūrā, kas 15 dienu laikā sniegs atbildi.Priekšroka šo aptieku atvēršanai ir noteikta komersantiem.Latvijas Farmaceitu biedrība, Latvijas Brīvo farmaceitu apvienība un Aptieku biedrība atbalsta noteikumu projektu, izņemot normas, kas paredz diennakts aptieku atvēršanu. Latvijas Farmācijas arodbiedrība uzskata, ka diennakts aptieku atvēršanai ir jārīko konkursi, bet Veselības aprūpes darba devēju asociācija – diennakts aptieku atvēršana ierobežos citu komersantu darbību.Savukārt Aptieku attīstības biedrība uzskata, ka jāatceļ aptieku skaitliskais ierobežojums, bet jānosaka vismaz 500 metru attālums starp visām aptiekām, ne tikai tām, kas izgatavo zāles vai veic diennakts darbu. Aptieku attīstības biedrība un Aptieku īpašnieku asociācija iebilst pret noteikumu projektā paredzēto normu, ka lielām aptieku ķēdēm ir jāatver aptiekas arī laukos. Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija uzskata, ka ir jāatceļ aptieku skaita ierobežojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas