Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Iecerēts, ka šā gada valsts budžets jāpieņem līdz marta beigām

Valdība budžeta projektu Saeimā plāno iesniegt 8. martā

Premjera Krišjāņa Kariņa (JV) valdība ir sākusi aktīvu darbu pie šā gada valsts budžeta sagatavošanas. Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pirmdien iepazīstinās valdības partnerus ar budžeta turpmāko izstrādes grafiku, ko pēc apspriešanās ar partneriem paredzēts apstiprināt valdībā. Plānots, ka valdība izstrādāto budžeta projektu Saeimai iesniegs 8. martā, vēsta Finanšu ministrija (FM).

"Pirmais darbs, pie kā nekavējoties sāks strādāt valdība, ir šā gada budžeta izstrāde. Apstiprināto valsts budžetu gaida visu nozaru pārstāvji un ikviens iedzīvotājs. Plānoju, ka valdība budžeta sagatavošanu varētu pabeigt marta sākumā, bet Saeimas deputātiem tiks nodrošināts viss nepieciešamais, lai likumu pieņemtu līdz marta beigām," norādījis Reirs.

Koalīciju veidojošās partijas pirmdien sanāks uz pirmo sadarbības sanāksmes sēdi, kur apspriedīs gan budžeta likumprojektu sagatavošanas un pieņemšanas grafiku, gan informatīvo ziņojumu par obligātā iepirkuma komponenti, informē premjera preses pārstāvis Sandris Sabajevs.

FM plāno jau tuvākajā valdības sēdē iesniegt apstiprināšanai likumprojekta par vidēja termiņa budžeta ietvara 2019., 2020. un 2021. gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2019. gadam sagatavošanas grafika projektu.

Februāra sākumā valdība izskatīs informatīvo ziņojumu par makroekonomiskajiem rādītājiem, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm. Tāpat tiks izskatīts ziņojums par izdevumu pārskatīšanu un par ministriju prioritārajiem pasākumiem.

FM paredz līdz 19. februārim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetam apstiprināšanai precizēto vispārējās valdības budžeta plānu, ko iesniegt Eiropas Komisijai un Eirogrupai. Ministru kabinets šā gada budžeta projektu varētu apstiprināt 5. martā un Saeimā budžetu plānots iesniegt 8. martā.

 

 

Top komentāri

V
V
Jenotu ūpis
Apčidrinskis
A
Man paliek nelabi, redzot šos nomenklatūras darboņus, kuri kā sūdi negrimst, bet atkal un atkal ieņem ministru amatus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas