Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valdība lems par ārkārtējās situācijas pagarināšanu un valstī noteikto ierobežojumu mīkstināšanu

Ministru kabinets šodien ārkārtas sēdē lems par ārkārtējās situācijas pagarināšanu un saistībā ar Covid-19 pandēmijas noteikto ierobežojumu mīkstināšanu.

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 28.aprīlī mediju pārstāvjus informēja, ka 7.maijā Ministru kabinets sāks pārskatīt ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

"Plānojam pārskatīt pieņemtos lēmumus par noteiktajiem ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā. Skatīsimies, kurus ierobežojumus pakāpeniski atcelt, vienlaikus ņemot vērā cilvēku veselības un drošības aspektus. [Covid-19 krīze] nav īslaicīgs pasākums, bet jāiemācās atgriezties tuvāk normālai dzīvei, ļaujot attīstīties arī ekonomikai," uzsvēra Kariņš.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdība varētu lemt atļaut publisku pulcēšanos līdz 25 cilvēkiem un atļaut lielveikalu darbu brīvdienās ārpus Rīgas, vienlaikus pieļaujot iespējas drošības pasākumus atkal pastiprināt, ja saslimstības rādītāji pasliktinātos.

Šonedēļ pēc Ministru kabineta sēdes valdības pārstāvji vēl neatklāja detaļas par iecerēm pārskatīt noteiktos ierobežojumus, kā arī netika atbildēts uz žurnālistu jautājumu par ārkārtējās situācijas termiņa pagarināšanu vai nepagarināšanu pēc 12.maija.

"Ceturtdien [7.maijā] valdība plāno skatīt jautājumu par ārkārtējās situācijas termiņu - to pagarināt, nepagarināt, uz cik ilgu laiku, kas varētu notikt ar pulcēšanās ierobežojumiem. Bet galvenais ir - kā varam iemācīties ilgtermiņā sadzīvot ar Covid-19, kas jāmaina kopīgajā uzvedībā, lai varētu atjaunot ekonomiku un ļautu cilvēkiem strādāt, vienlaikus pasargājot no saslimšanas. Meklēsim pareizāko līdzsvaru tam, kā pakāpeniski iziet no ārkārtējās situācijas, zinot, ka vīruss pasaulē nav uzvarēts," pauda Kariņš.

Lūgts konkretizēt pozīciju jautājumā par ārkārtējās situācijas pagarināšanu, Kariņš norādīja, ka šis jautājums ir saistīts ar virkni citu jautājumu, piemēram, valsts pabalstu krīzē cietušajiem, kas ar ārkārtējās situācijas beigām tiktu pārtraukts.

"Skatīsimies uz to, ko varam mīkstināt ierobežojumos. Juristi valdībā runā, kā būtu pareizāk - iet ātrāk uz ārkārtējās situācijas atcelšanu un turpināt ierobežojumus vai arī turpināt ārkārtējo situāciju kopumā," sacīja Ministru prezidents.

Savukārt veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš atzina, ka ceturtdienas valdības sēde būs atbildīgu un izsvērtu jautājumu sēde, atgādinot, ka tiks skatīts jautājums par ārkārtējās situācijas pagarināšanu, kā arī ierobežojumu pārskatīšanu. 

Vienlaikus ministre uzsvēra, ka noteikti ierobežojumi saglabāsies neatkarīgi no dažādiem apstākļiem, piemēram, prasība pēc regulāras roku dezinfekcijas un distances ievērošanas, tostarp veikalos un pasākumos. "Lai cik plats vai šaurs būs tas solis, jāapzinās, ka tas var tikt koriģēts abos virzienos," pauda ministre. 

Viņķele iepriekš tika stāstījusi, ka turpmāko ierobežojumu mīkstināšanu valdība vērtēs atbilstoši četriem parametriem četru nedēļu laika posmā.

Top komentāri

2018.g. miruši 28,8 tūkstoši
2
Saskaņā ar CSP datiem, 2018 gadā Latvijā mirušo skaits bija 28,8 tūkstoši cilvēku. C-19 vēl nemaz nebija konstatēts. Šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā miruši vairāk kā 7 tūkstoši cilvēku. Dažiem no viņiem tika konstatēta C-19 klātbūtne. Vai C-19 bija patiesais nāves iemesls, un, vai šie cilvēki šogad nebūtu miruši no vecuma un iepriekš iegūtajā kaitēm - par to statistika klusē.
jupis
j
pēcpusē rāvējiem valdībā nav vietas.
>:-)
&
#VīrusaNav, adepti, maļ un maļ, mantru: vīrusa ☣ nav, vīrusa ☣nav...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas