Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība lems par atvieglotiem nosacījumiem ziedojumu veikšanai krīzes situācijā

Ceturtdien, 9.aprīlī, Ministru kabinets ārkārtas sēdē lems par atvieglotiem nosacījumiem ziedojumu veikšanai krīzes situācijā.

Finanšu ministrija (FM) izskatīšanai valdībā iesniegusi grozījumus likumā Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību.

Likumprojekts paredz nodokļu pasākumu uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) normu piemērošanai ziedojumiem.

Tādējādi iecerēts atvieglot ziedojumu piesaisti dažādu sociālo grupu un uzņēmumu, kas iesaistīti Covid-19 seku pārvarēšanā, ziedotājām neradot nodokļu slogu.

"Ārkārtējā situācijā uzņēmumi iesaistās sociālā atbalsta sniegšanā noteiktām ārkārtējās situācijas ietekmētajām grupām, piemēram, datoru un citu viedierīču nodrošināšana skolām, dezinfekcijas līdzekļu nodošana medicīnas iestādēm, kafijas nodrošināšana mediķiem, pusdienu nodrošināšana medicīnas personālam utt. Uzņēmumiem, kas sniedz šādu atbalstu, minētie izdevumi ir ar saimniecisko darbību nesaistīti izdevumi, kas palielina uzņēmumu apliekamo ienākumu," norādīja FM.

Lai neradītu papildus nodokļu slogu uzņēmumiem, kas aktīvi sniedz atbalstu ārkārtējās situācijas ietekmētajām grupām, paredzēts noteikt, ka uzņēmumu publiska labdarība, kas sniegta kādam citam uzņēmumam (tālāk arī fiziskai personai) vai institūcijai, kas valsts interesēs nodrošina atbalstu noteiktām sociālām grupām ārkārtējās situācijā, tiks atzītas par uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksām.

Ar grozījumiem likumā paredzēts noteikt, ka ar UIN apliekamajā bāzē laikposmā no dienas, kad izsludināta ārkārtējās situācija saistībā ar Covid-19 izplatību, līdz 2020.gada 31.decembrim neiekļauj izdevumus, ko veic uzņēmumi, kas iesaistās sociālā atbalsta sniegšanā noteiktām ārkārtējās situācijas ietekmētajām grupām vai uzņēmumiem vai biedrībām, ja sabiedrībai ir publiski darīts zināms atbalsta modelis, piemēram, informācija par atbalstu izskanējusi publiskās radio vai televīzijas pārraidēs, izvietota uzņēmuma interneta māja lapā.

Tāpat noteikts, ka dāvinājuma saņēmējs nevar būt ar nodokļu maksātāju saistīta persona un informācija par dāvinājuma saņēmēju un atbalsta summu tiek iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā kopā ar pārskata gada pēdējā mēneša deklarāciju. 

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 12.maijam, otrdien, 7.aprīlī, lēma Ministru kabinets.

Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā valdība iepriekš lēma no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu. Lai arī pēdējās dienās tiek saskatīts zināms progress cīņā ar slimību, valdība nolēma ārkārtējo situāciju Latvijā pagarināt par nepilnu mēnesi.

Top komentāri

Robis Valdībai
R
Tad lemjiet sev samazināt darba algas, atbrīvot krīzes situācija liekos valsts pārvaldē strādājošos....
TT
T
Tankus sazāģējiet metāllūžņos, pārdodiet! Atgūsiet iztērētos 250 miljonus !!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas