Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Valdība lems, vai piešķirt vēl 218 000 eiro Latvijas vēstniecības AAE telpu iekārtošanai

Valdība šodien lems par papildu 218 650 eiro piešķiršanu Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) telpu iekārtošanai.

Ārlietu ministrija (ĀM) norāda, ka papildu 218 650 eiro nepieciešami Latvijas vēstniecības AAE telpu pielāgošanas darbu veikšanai un labiekārtošanai vēstniecības funkciju nodrošināšanai.

Papildus līdzekļus ministrija lūdz piešķirt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Pašlaik Latvijas vēstniecība AAE ir izvietota Dānijas vēstniecības AAE telpās, nomājot vienu biroju 45 kvadrātmetru platībā. Ministrija norāda, ka esošajās telpās nav iespējams nodrošināt ne informācijas drošību, ne fizisko darbinieku un apmeklētāju drošību, kā arī nav iespējams uzstādīt nepieciešamās drošības sistēmas, tādējādi radot risku attiecībā uz piekļūšanu darba kabinetiem un ierobežojot apmeklētāju pieņemšanu. Tāpat līdzšinējās telpas nav piemērotas arī konsulāro funkciju veikšanai, jo tās atrodas Dubajā.

ĀM ir atradusi jaunas telpas Abu Dabi un noslēgusi nomas līgumu uz 10 gadiem ar iespēju to pagarināt. Ministrija uzsver, ka Latvijas vēstniecība AAE ir Latvijas reģionālā diplomātiskā misija Līča valstīs un tās pārcelšana uz jaunajām telpām veicinās Latvijas tēla stiprināšanu un atbilstošu reprezentāciju reģionā, kas ir būtiski, lai attīstītu sadarbību starp Latviju un AAE, kā arī citām Līča valstīm, Latvijas tautsaimniecībai nozīmīgās jomās, tajā skaitā, investīciju piesaistē un preču un pakalpojumu eksporta tirgus paplašināšanā.

Jau ziņots, ka par Latvijas vēstnieci AAE kļūs Astra Kurme, kura kopš 2013.gada bija Latvijas vēstniece Krievijā.

Top komentāri

Erna
E
Idioti urpina izlaupit latvijas valsti un apzagt latvieus tautu. lativija, lielaka dala pensionaru dzivo bada, nabadziba ar 300 eir/menesi mazam pensijam, bet sie idioti buve dargaas viesnicas pa pasauli/.Cik ilgi vel sis genocids turpinasis pret latviesu tautu??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas