Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība piešķir 81 miljonu eiro LM izveidotajiem atbalsta instrumentiem Covid-19 seku pārvarēšanai

No valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem Labklājības ministrijai (LM) tiks piešķirts finansējums kopumā 81 343 290 eiro apmērā vairākiem atbalsta pasākumiem Covid-19 seku pārvarēšanai, tostarp kompensācijām pašvaldībām krīzes pabalsta izmaksām, ceturtdien lēma valdība.

Kā aģentūru LETA informēja LM pārstāvis Egils Zariņš, līdzekļi arī piešķirti vecāku pabalsta izmaksas turpinājumam, slimības palīdzības pabalsta izmaksām un jaunā speciālista pabalstam, kā arī piemaksām pie dīkstāves atbalsta un bezdarbnieka palīdzības pabalsta.

Novērtējot iesaistīto cilvēku darbu, pašvaldībām arī kompensēs 50% no izdevumiem, kas rodas saistībā ar piemaksām sociālajā aprūpē iesaistītajam personālam, kurš nodrošina Covid-19 klientu un kontaktpersonu aprūpi.

Kompensēs izdevumus arī valsts dibināto sociālo pakalpojumu sniedzējiem vai tādu pakalpojumu sniedzējiem, kuriem noslēgts līgums ar LM par sociālo pakalpojumu sniegšanu, par papildu izmaksām sociālajā aprūpē iesaistītajam personālam, kurš arī nodrošina Covid-19 klientu un kontaktpersonu aprūpi.

Minētās izmaksas tiks kompensētas par periodu no 2020.gada 1.decembra līdz šī gada 30.jūnijam.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) pauž, ka ikviena cilvēka darbs šajos smagajos pandēmijas apstākļos ir jāciena un atbilstoši jānovērtē. "Vienlaikus ir jānodrošina finansiāls atbalsts tiem cilvēkiem, kuru dzīvi ievērojami ietekmējuši Covid-19 ierobežošanas pasākumi. Īpaši svarīgi ir nodrošināt atbalstu ģimenēm ar bērniem," uzskata politiķe.

Kā vēstīts, LM 2020.gadā izveidoja vairākus atbalsta instrumentus, kuri radīti, lai mazinātu Covid-19 izraisīto ierobežojumu pārvarēšanai. Tos atbalstīja valdība un par tiem nobalsoja arī Saeima.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas