Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valdība stingrākus Covid-19 ierobežojumus apspriedīs ar sociālajiem partneriem

Valdība stingrākus Covid-19 ierobežojumus apspriedīs ar sociālajiem partneriem, otrdien valdības sēdē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

LETA jau vēstīja, ka saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs diennakts laikā ir audzis no 117,7 līdz 122,1 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, 14 dienu kumulatīvajam Covid-19 gadījumu skaitam uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedzot 100 un sasniedzot 120, tiks ieviestas jaunas epidemioloģiskās drošības prasības.

Tajā pašā laikā Ministru kabinets otrdien atbalstīja grozījumus minētajos noteikumos, paredzot saglabāt epidemioloģiskās drošības pasākumus esošajā līmenī līdz turpmākajam Ministru kabineta lēmumam.

Valdības sēdes laikā Kariņš norādīja, ka viņš šo ceturtdien, 2.septembrī, ir sasaucis Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēdi, kurā tiks uzklausīti valdības sociālie un sadarbības partneri, kā arī pilsoniskās sabiedrības pārstāvji. Paredzams, ka valdības sadarbības partneri sniegs priekšlikumus, kā kopīgiem spēkiem nodrošināt atvērtu tautsaimniecību un klātienes mācības skolās šajā rudens un ziemas periodā.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) aicināja valdību uzdot Operatīvās vadības grupai un ekspertiem piedāvāt redzējumu par drošības pasākumu politiku rudenī. Ministrs rosināja turpmāk kā vadošo rādītāju Covid-19 ierobežojumu noteikšanā paredzēt inficēto hospitalizāciju, nevis tikai kopējo inficēto skaitu.

Arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) atbalstīja Pavļuta priekšlikumu, vienlaikus aicinot rīkot plašāku ekspertu diskusiju par epidemioloģisko situāciju un kā turpmāk rīkoties ar drošības pasākumu ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas