Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdību veidojošās partijas lems par aizsardzības budžeta palielināšanu

Pirmdien, 28.februārī, valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē tiks izskatīts jautājums par valsts aizsardzības, tostarp arī iekšlietu, budžeta palielināšanu, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Aizsardzības budžetu plānots palielināt, ņemot vērā drošības situāciju reģionā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma īstenotā militārā iebrukuma Ukrainā un Krievijas armijas dislokācijas Baltkrievijā.

Kariņš kopā ar aizsardzības ministru Arti Pabriku (AP), iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP) un finanšu ministru Jāni Reiru (JV) ir veikuši nepieciešamos priekšdarbus, lai šis lēmums varētu tikt skatīts un pieņemts valdībā jau nākamajā nedēļā.

Kariņš uzsver, ka Latvija ir sniegusi un turpinās sniegt atbalstu Ukrainai gan militārās tehnikas un ekipējuma, gan praktiskas palīdzības, piemēram, pārtikas, medikamentu un medicīnas ierīču veidā. 

"Vienlaikus ir jāsper arī soļi stiprinot sevi un savu drošību, palielinot aizsardzības un iekšlietu nozares budžetu," pauž Kariņš, norādot, ka vienlaikus tā tiek stiprināts arī NATO. 

"Tas ir visas alianses aizsardzības sistēmas pamatprincips - gādāt par sevi, tad arī citi varēs palīdzēt," uzsver premjers.

Esot veikti visi nepieciešamie priekšdarbi, lai lēmumu varētu pieņemt jau nākamajā nedēļā.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs ir norādījis, ka aizsardzības budžets ir jāpalielina līdz 2,5% no IKP. Patlaban aizsardzībai tiek atvēlēti 2,35% no IKP.

Arī Valsts prezidents Egils Levits pēc Nacionālās drošības padomes sēdes sestdien sacīja, ka Latvijai ir jāstiprina sava aizsardzības un drošības sistēma, palielinot izdevumus drošībai.

"Vienlaikus mēs uzskatām, ka iekšējo drošību nevar nodalīt no ārējās drošības. Tas veido kopējo drošības sistēmu. Iekšējā drošība jāstiprina kopā ar ārējo drošību. Arī šajā jautājumā tiks pieņemti konkrēti lēmumi," norādīja Valsts prezidents.

Papildu līdzekļi iekšējās drošības sistēmas stiprināšanai attiecas gan uz policiju, gan uz robežsardzi, gan uz citām tiesībsargājošajām iestādēm.

LETA jau rakstīja, ka Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai, iebrūkot arī no Baltkrievijas. Lai gan ir nodarīti postījumi, ir bojāgājušie un Krievijas karaspēks ir pietuvojies Kijevai, būtiskas uzvaras tas nav guvis.

virsējo slāni, tos
apgleznojot, piešķir
Ieva Putniņapari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas