Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valsts amatpersonas deklarācijas par pagājušo gadu iesniegusi gandrīz trešdaļa amatpersonu

Līdz otrdienai valsts amatpersonas deklarācijas par pagājušo gadu iesniegusi gandrīz trešdaļa jeb 31% amatpersonu, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

No 54 783 valsts amatpersonām, kam jāsniedz kārtējā valsts amatpersonu deklarācija par 2023.gadu, līdz 5.martam to ir iesniegušas 16 938 amatpersonas. Deklarāciju vēl nav iesniegušas 37 845 amatpersonas.

No augstākajām valsts amatpersonām - Saeimas deputāti, Valsts prezidents, ministri un parlamentārie sekretāri - kārtējās deklarācijas par 2023.gadu ir iesnieguši septiņi Saeimas deputāti.

Valsts amatpersonām kārtējā gada deklarācija šogad jāiesniedz laikā no 15.februāra līdz 1.aprīlim

Valsts amatpersonas deklarāciju, tāpat kā citus VID iesniedzamus dokumentus, jāiesniedz Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), autorizējoties ar internetbankas rekvizītiem, eID, "eParakstu" vai "eParaksts mobile". Tādējādi, ja ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, to vairs nav nepieciešams atjaunot.

Lai atvieglotu deklarācijas aizpildīšanu, ir pilnveidota EDS dokumenta ievadforma un tie deklarācijas punkti, par kuriem informācija jau ir VID rīcībā, aizpildās automātiski. Savukārt valsts amatpersonai VID atlasītā informācija ir jāpārbauda un, ja nepieciešams, jāprecizē un jāpapildina, kā arī pirms iesniegšanas jāapliecina norādīto ziņu patiesums.

Iesniegto deklarāciju amatpersona var precizēt viena mēneša laikā pēc tam, kad deklarācija publiskota VID Valsts amatpersonu deklarāciju publiskojamo datu bāzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas