Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Valsts asinsdonoru centram meklē jaunu direktoru

Veselības ministrija (VM) izsludinājusi atklātu konkursu uz Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktora amatu, liecina oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis publicētā informācija.

Kopš 1993.gada iestādi vada Gita Ņemceva. Direktora maiņa saistīta ar to, ka VADC no nākamā gada 1.janvāra kļūs par valsts tiešās pārvaldes iestādi, aģentūrai LETA skaidroja centra sabiedrisko attiecību speciālists Rihards Veršiņins. Ņemceva ir pirmspensijas vecumā un tāpēc nevar turpināt pildīt šo amatu, viņš sacīja. Viņa turpināšot darbu VADC kā eksperte.

Ar VADC direktori aģentūrai LETA sazināties neizdevās. Veršiņins norāda, ka viņa nevēlas sniegt komentārus par izveidojušos situāciju un aicina ar jautājumiem vērsties VM, kas esot pieņēmusi lēmumu par vadītājas nomaiņu.

Ministrijā aģentūrai LETA skaidroja, ka VADC jau šobrīd ir tiešās pārvaldes iestāde, bet no nākamā gada iestādes direktora amats kļūs par ierēdņa amatu. Šādas pārmaiņas esot ieteikusi Valsts kanceleja, pamatojot, kā tās nepieciešamas, jo VADC administrē valsts budžeta līdzekļus, sacīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Atbilstoši likumam uz ierēdņa amatu ir jāizsludina konkurss, piebilda Šneiders. Tāpat viņš skaidroja, ka ierobežojumi minēto amatu ieņemt pensijas vecuma cilvēkam ir noteikti Valsts civildienesta likumā.

Likums paredz, ka viena no situācijām, kad notiek valsts civildienesta attiecību izbeigšanās, ir, sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, izņemot gadījumus, kad par attiecīgā ierēdņa atstāšanu amatā ir iestādes vadītāja pamatots rīkojums vai par iestādes vadītāja atstāšanu amatā ir ministra rīkojums.

Vakantā amata kandidātam ir jāatbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām, nepieciešama augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība.

Tāpat no kandidāta tiek prasīta ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā un Latvijas, Eiropas Savienības tiesību aktu un starptautisko konvenciju pārzināšana veselības aprūpes jomā.

Nepieciešamas arī zināšanas stratēģiskajā plānošanā un finanšu vadībā, teicamas angļu valodas zināšanas un vēlamas arī otras svešvalodas - franču, vācu vai krievu valodas - zināšanas.

Pretendentiem ir jāpiemīt arī prasmei definēt problēmas un noteikt skaidrus ilgtermiņa un īstermiņa mērķus.

Piesakoties uz vakanto amatu, jāiesniedz motivēta pieteikuma vēstule, CV, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un redzējums par VADC darbības prioritātēm un attīstības vīziju uz ne vairāk kā trīs lapaspusēm.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 6.janvārim VM klātienē vai jānosūta uz e-pastu "[email protected]".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas