Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts kase: Budžeta izpildes kritums nav dramatisks

Valsts budžeta ieņēmumu apmērs aprīlī ir samazinājies, taču kritums, salīdzinot ar pērno gadu, nav dramatisks, šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā sacīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Viņš pastāstīja, ka Valsts kases rīcībā ir vēl vairāk naudas - kontos ir apmēram trīs miljardi eiro. Tas panākts, turpinot obligāciju emisijas. Viņš tāpat norādīja, ka, piemēram, Lietuva arī rīkojas līdzīgi, tomēr tā obligācijas emitē ilgākiem termiņiem.

"Mūsu stratēģija ir, kamēr ir augsta nervozitāte tirgū, iet īsākos termiņos, nostabilizējot zemākas likmes," skaidroja Āboliņš.

Valsts kases pārvaldnieks pauda, ka līdzekļu atlikums budžetā ir "gana augsts". Viņš pastāstīja, ka budžeta izpildes dati par aprīli liecina, ka kopējais budžeta deficīts pēc naudas plūsmas metodes ir mīnus 86 miljoni eiro, savukārt pērn tie bija plus 53 miljoni eiro.

"Jāņem vērā dažādas naudas plūsmas - arī ārvalstu finansējums. Nav tā, ka redzam būtisku budžeta izpildes kritumu no naudas plūsmas viedokļa. Visi nodokļu ieņēmumi, kas ienāca pamatbudžetā, ir 14 miljoni eiro zem pērnā gada līmeņa. Kritums ir, bet tas nav dramatisks," teica Āboliņš.

Viņš arī paskaidroja, ka sociālā budžeta bilance ir mīnus 17 miljoni eiro, bet pagājušajā gadā šajā periodā tā bija plus divi miljoni eiro, kas rezultātā dod 19 miljonu eiro atšķirību. Naudas Valsts kasē pietiek, piebilda Āboliņš.

Top komentāri

Tas ir tikai sākums
T
!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas