Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts meža dienests par aptuveni 1,25 miljoniem šogad iegādāsies piecas meža ugunsdzēsības autocisternas

Šogad Valsts meža dienests (VMD) par aptuveni 1,25 miljoniem iegādāsies piecas jaunas Volvo FMX 6 X 6 meža ugunsdzēsības autocisternas, aģentūru LETA informē dienestā.

VMD norāda, ka pirmo autocisternu ceturtdien saņēma Zemgales virsmežniecība. Auto dislokācijas vieta būs Jelgava.

Savukārt pārējo četru autocisternu dislokācijas vietas būs Daugavpilī, Ādažos, Cesvainē un Ventspilī.

Kā informē VMD, viena specializētā automašīna izmaksā vairāk nekā 250 000 eiro, tās pamatbāzi ražo "Volvo Trucks" Zviedrijā, bet cisternas un sūkņus SIA "Iskada" uzstāda Lietuvā. Autocisternas dienestam piegādā SIA "Volvo tracks Latvia ", sadarbībā ar SIA "Unimotors Latvia".

Dienestā norāda, ka šāda tipa autocisternas VMD rīcībā būs pirmoreiz. Tām ir paaugstināta caurgājība, kā arī spēja vest 10 kubikmetrus ūdens. Tāpat autocisternas ir aprīkotas ar jaudīgiem "Rosenbauer" zemspiediena ugunsdzēsības sūkņiem, kas cisternu spēj uzpildīt piecās līdz sešās minūtēs.

VMD uzsver, ka jaunās mašīnas būtiski atvieglos meža ugunsgrēku dzēšanu vietās, kur trūkst vai nav pieejamas ūdens ņemšanas vietas.

Patlaban VMD rīcībā ir 35 "Mercedes Benz Unimog U4000" un "U4023" autocisternas, kas ir īpaši pielāgotas meža ugunsgrēku dzēšanai.

VMD uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. VMD misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas