Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts policija sastop ēnas - potenciālus nākamos kolēģus

Ikgadējā Ēnu dienā jau 16. gadu skolēni no visas Latvijas interesējās par Valsts policiju - šogad tās struktūrvienībās visā Latvijā viesojās ap 320 jaunieši, kuri tuvākā vai tālākā nākotnē apsver iespēju savas darba gaitas saistīt ar dienestu policijā, vēsta Valsts policija.

Jaunieši varēja iepazīt policistu darba specifiku un pienākumus, sākot no iecirkņa inspektora līdz pat Valsts policijas priekšnieka amatam.

Jaunieši izrādīja patiesu interesi gan par kriminālpolicijas, gan kārtības policijas dinamisko darbu un veicamajiem pienākumiem, viesojoties gan iecirkņos, gan arī centrālajā pārvaldē. Vairāki skolēni, tāpat kā citus gadus, arī šogad izmantoja iespēju ēnot Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi.

Ēnotāji kopā ar Valsts policijas priekšnieku rītu iesāka ar ikdienas rīta sapulci, kuras laikā tika pārrunāti iepriekšējās diennakts ievērojamākie notikumi valstī, kā arī šodien plānotie darbi. Kad sapulce bija galā, jaunieši kopā ar policijas priekšnieku tikās ar Iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (Vienotība), kā arī pēcāk uzzināja dažas nianses par policijas vēsturi. Ēnotāji varēja aplūkot dažādus vēstures eksponātus un apskatīt, kā laika gaitā mainījusies likumsargu dienesta forma un speclīdzekļi. Ar īpašu interesi skolēni viesojās Rīgas Operatīvās vadības birojā, kur redzēja, kā tiek pieņemti iedzīvotāju zvani.

Ēnu dienā jaunieši aplūkoja ne tikai policijas ekipējumu un transportlīdzekļus, bet arī devās ekskursijā iecirkņos, kur piedalījās dažādās aktivitātēs. Piemēram, Latgales un Vidzemes reģionā ēnotāji mācījās pieņemt liecības un piedalījās preventīva rakstura nodarbībās, savukārt Kurzemes reģionā jaunieši varēja aplūkot īslaicīgās aizturēšanas telpas, kā arī, tiekoties ar kinologu, guva specifiskus padomus saskarsmē ar dzīvniekiem. Neparastāka Ēnu diena šogad norisinājās Aizkrauklē, kur jaunieši varēja vērot Valsts policijas, Zemessardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta paraugdemonstrējumus izspēlētā mācību situācijā.

Ēnu dienas noslēgumā vairāki jaunieši pauda pārliecību, ka ir ieinteresēti savu nākotni saistīt ar darbu dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas