Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts prezidentam dzīvojot Ogrē, palielināsies apsardzes izdevumi

Jaunievēlētajam Valsts prezidentam Raimondam Vējonim izvēloties palikt dzīvot savā dzīves vietā, proti, dzīvoklī Ogrē, palielināsies apsardzes izmaksas, tā intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Graube atzīst, ir patīkami apzināties, ka Valsts prezidents dzīvo tik pieticīgi un ir pietuvināts tautai, tomēr ir jārēķinās, ka, Vējonim izvēloties palikt dzīvot Ogres dzīvoklī var palielināties izmaksas par apsardzes nodrošināšanu.

"Jūrmalas rezidenci jebkurā gadījumā apsargā, bet tagad vajadzēs apsargāt divus objektus, kas noteikti palielinās izmaksas. Protams, Valsts prezidents pieņem lēmumu pats," piebilda Graube.

Jau ziņots, Militārā policija (MP) dod mājienus, ka no drošības viedokļa jaunievēlēto Valsts prezidentu Raimondu Vējoni vieglāk būtu apsargāt, ja viņš mitinātos Valsts prezidenta rezidencē Jūrmalā.

MP komandieris Tālis Majors Latvijas televīzijai atzina, ka MP amatpersonu sargāšot jebkurā vietā. "Kādu viņš izvēlēsies, tā būs viņa izvēle. Bet viennozīmīgi, ka no cilvēkresursu viedokļa, gan materiāltehnisko līdzekļu un drošības viedokļa ir daudz, daudz grūtāk un sarežģītāk apsargāt dzīvokli daudzīvokļu mājā," uzsvēra Majors.

Viņš atgādināja, ka Jūrmalas rezidence ir atbilstoši ierīkota un sargiem ir vieglāk nodrošināt šī objekta drošību.

Jau ziņots, ka Vējonis nolēmis turpināt dzīvot ar ģimeni daudzīvokļu mājā Ogrē. Vējonis apstiprinājis, ka tikšot izskatīta iespēja Jūrmalas rezidenci izmantot brīžos, kad plānotas svarīgas tikšanās. "Es pieļauju, ka būs vesela virkne problēmu un viņi [drošības darbinieki] būs ļoti neapmierināti ar šo situāciju," sacīja Vējonis, piebilstot, ka arī dzīvoklī ir iespējams nodrošināt drošību un vieta, kur "esi dzīvojis visu laiku, ir mīļākā," paziņojis Vējonis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas