Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts prezidents aicina atbalstīt Latvijas muzejus, apmeklējot tos

Valsts prezidents Egils Levits aicina iedzīvotājus ar savu viesošanos atbalstīt dažādos un daudzveidīgos Latvijas muzejus visos novados.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, trešdien, 27.maijā, Levits pats kopā ar dzīvesbiedri Andru Leviti apmeklēs Rundāles pili, lai tiktos ar muzeja darbiniekiem un apskatītu aktuālo ekspozīciju, kā arī pils Rožu dārzā iestādītu rozes stādu. Savukārt piektdien, 29.maijā, Valsts prezidents ar dzīvesbiedri apmeklēs Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

"Esmu pārliecināts, ka Latvijas apceļošana un izzināšana dos gandarījumu un dziļākas zināšanas par mūsu vēsturi, zemi un valsti. Ievērosim ierobežojumus, bet izmantosim katru iespēju, lai atbalstītu mūsu kultūru," aicināja Valsts prezidents.

Kā pavēstīja Valsts prezidenta kancelejā, Rundāles pils apmeklējuma laikā Levits ar kundzi tiksies ar Rundāles pils direktori Lauru Lūsi, muzeja ilggadējo "dvēseli", mākslas vēsturnieku un gleznotāju Imantu Lancmani un Rundāles pils Mākslas pētniecības nodaļas galveno speciālisti, izstāžu kuratori Laumu Lancmani.

Tāpat Valsts prezidents ar dzīvesbiedri aplūkos pils pamatekspozīciju un izstādi No gotikas līdz jūgendstilam, pils Rožu dārzā iestādīs selekcionāres Dzidras Riekstas rozes stādu Marga un apskatīs Rundāles pils dārzu.

Savukārt, apmeklējot Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Valsts prezidents ar dzīvesbiedri apskatīs Ērika Apaļā mākslas izstādi Ģimene.

LETA jau vēstīja, ka pirmās kultūras iestādes, kas no 12.maija pakāpeniski atsāk darbību, ir muzeji, bibliotēkas, Nacionālais arhīvs un privātās kultūrvietas.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka aicinājums apceļot Latviju pats par sevi ir ļoti prātīgs. Ir ticami, ka lielākā daļa ārzemju tūrisma servisa barotāju savu paša zemi nav kārtīgi izpētījuši. Neatlieciet uz vecumdienām, vecumdienās vajadzēs domāt kā pamīzt un kā sagremot brokastu omleti!
ezis
e
Vispirms ,Levit palielini pensijas ,kuriem ir minimālās ,lai varētu apmeklēt kādu muzeju ,nemaz nerunājot,par knapu iztikšanu! Minimālai pensijai vajag būt tikpat lielai ,cik minimālai algai-tad varētu kaut ko domāt!!!
ZANE
Z
Jācer, ka abi ar kundzi un arī pavadošās personas neaizmirsīs muzejos nopirkt ieejas biļetes. Citādi tie aicinājumi citiem atbalstīt muzejus šķiet visai liekulīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas