Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts prezidents: CVK ir iesprūdusi laikā starp Augstāko padomi un mūsdienām

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir iesprūdusi laikā starp Augstāko padomi un mūsdienām, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidenta ieskatā, CVK ir jānodrošina ar noteiktiem finanšu līdzekļiem un jāiekļauj valsts pārvaldības sistēmā, jo citādi "neviens nejūtas atbildīgs par to".

Levits un Kariņš ir vienisprātis, ka ir pienācis laiks normalizēt situāciju tā, kā tas ir citās demokrātiskās valstīs, nododot CVK vai nu valdības vai Saeimas kompetencē.

"Mēs abi uzskatām, ka CVK būtu jānonāk Saeimas kompetencē. Lielākajā daļā Eiropas valstu vēlēšanas ir vai nu Tieslietu vai Iekšlietu ministrijas, vai arī parlamenta kompetencē. Latvijā būtu piemērotāk, ja Saeima būtu atbildīga par vēlēšanu rīkošanu un CVK būtu Saeimas pārvaldības daļa," žurnālistiem sacīja prezidents.

Ministru prezidents atzīmēja, ka būtiski ir vienoties, kā vislabāk uzņemties atbildību, lai nodrošinātu, ka vēlēšanas ne tikai notiek, bet arī to, ka process ir stabils, drošs un turpina attīstīties. Kariņš norādīja, ka piekrīt Valsts prezidentam, ka kopējos apstākļos vēlēšanas būtu jāuztic Saeimai.

LETA jau rakstīja, ka Saeima 2.februārī ievēlēja CVK jauno sastāvu, un par CVK priekšsēdētāju tika ievēlēta Pasaules Brīvo latviešu apvienības bijusī vadītāja Kristīne Saulīte.

CVK vēl septiņos citos vakantajos amatos ievēlētas arī "Jaunās vienotības" virzītā kandidāte, Rīgas vēlēšanu komisijas locekle Sanita Stelpe-Segliņa, Apvienotā saraksta pieteiktā Baiba Veisa un Zaļo un zemnieku savienības kandidāte Dzintra Kusiņa, kura ir CVK locekle kopš 2011.gada.

Tāpat CVK ievēlēti Nacionālās apvienības virzītais ilggadējais CVK sekretārs Ritvars Eglājs, "Progresīvo" kandidāts, Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks, Latvijas Universitātes un Rīgas Juridiskās augstskolas vieslektors, uzņēmējs un ilggadējais diplomāts Aldis Austers, "Latvija pirmajā vietā" virzītais pretendents, tiesību zinātņu doktors, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors Ringolds Balodis un "Stabilitātei" kandidāte, kādreizējā partijas "Saskaņa" deputāta palīdze Saeimā Katarina Ogorodņika.

Par CVK locekli Augstākās tiesas (AT) plēnums pērn decembrī atkārtoti ievēlēja AT jeb Senāta Civillietu departamenta senatori Mariku Senkāni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas