Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valsts prezidents jaunajā mācību gadā pasniedzējiem novēl izturību un entuziasmu

Valsts prezidents Egils Levits jaunajā mācību gadā skolotājiem un universitāšu pasniedzējiem novēl izturību un entuziasmu, savukārt skolēniem un studentiem - neaizmirst dzīvi ārpus izglītības iestādes.

Levits pārliecināts, ka skolotāja profesijā nonāk izredzētie - tie, kurus raksturo neapslāpējama vēlme no jaunām personībām veidot nobriedušus cilvēkus ar savu skatu uz pasauli. Skolotājiem un augstskolu pasniedzējiem valsts pirmā amatpersona novēl izturību, pacietību un entuziasmu, "šo skaisto izglītības darbu darot un bagātinot Latviju ar zinātkāriem jauniem cilvēkiem".

"Katram no jums es vēlos pateikt personīgu paldies! Jūs sniedzat mūsu jaunajai paaudzei zināšanas, bet jūsu spēkos ir arī dāvāt patiesu izpratni par demokrātiju un pilsonisko apziņu. Tādā veidā jūs palīdzat veidot Latviju par mūsdienīgu, ilgtspējīgu valsti Ziemeļeiropā," apsveikumā Zinību dienā uzsvēra Levits.

Valsts prezidents tāpat norādīja, ka skola un universitāte veido izglītojami "Es" šajā pasaulē. "Jau pēc dažiem gadiem, kad beigsiet skolu vai būsiet absolvējuši universitāti, jūs veidosiet Latviju par vienu no modernākajām valstīm pasaulē. Jūsu mīlestība pret Latviju ir jūsu valstsgriba, un sekmīgā valstī "Es" un valstsgriba ir viens vesels," akcentēja Levits.

Amatpersona uzsvēra, ka skola ir svarīga, taču vienlaikus viņš aicinu skolēnus un studentus neaizmirst, ka pastāv arī dzīve ārpus tās - interešu izglītība, brīvprātīgais darbs, vaļasprieki, aktīvi pavadīts laiks ar ģimeni un draugiem.

Levits visiem novēl zināšanām bagātu, daudzveidīgu un krāšņu 2019./2020. mācību gadu.

Kā ziņots, šodien sākas jaunais 2019./2020.mācību gads. Mācību gaitas vispārējās izglītības iestādēs sāks aptuveni 215 000 skolēnu, tostarp aptuveni 20 000 pirmklasnieku.

Top komentāri

Par Levitu
P
Beidzot mūsu tauta redz un dzird valsts Prezidentu. Daudzus gadus par mūsu prezidentiem varējām lasīt lielākoties internetā , kā viņi apmeklē koncertus, operu, modes skates. Veselību un izturību Egilam Levitam- izcilam cilvēkam, izcilam tautas Prezidentam!
Itamars Toledano
Krievu cūkām un sarkanajam mērim viss ko dara un saka Levits ir ĻOTI SLIKTI, bet viss, ko saka un dara agresors un slepkava Putlers ir ĻOTI LABI. Tāda nu reiz ir sātana un tā kalpu politika - JO SLIKTĀK, JO LABĀK. Ko tādi mūdži un izdzimteņi zina no ticības, cerības un mīlestības? Te, Dienā, pilns no šiem primātiem - Dastojavskis; Ūlbērģis, Pāvu Puvis,kuiļi un kuņas -bez gala...
Endzelīns
E
Es teiktu : izturību un degsmi ! Bet Valstsgriba ir izcils katra latvja dzīves gājuma uzstādījums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas