Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valsts prezidents: Robežsardzei jābūt gatavai reaģēt uz Vagner iespējamām provokācijām

Valsts robežsardzei rūpīgi jāseko līdzi un jābūt gatavai reaģēt uz Krievijas algotņu grupējuma Vagner iespējamām provokācijām, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien apmeklēja Valsts robežsardzes štābu Rīgā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, apmeklējuma laikā Rinkēvičs klātienē iepazinās ar Valsts robežsardzes vadību un darbiniekiem, pārrunāja aktuālo situāciju uz valsts robežas un valsts iekšienē.

Valsts prezidents uzklausīja aktuālo situāciju par valsts robežas infrastruktūras izbūves gaitu uz Latvijas un Baltkrievijas, kā arī uz Latvijas un Krievijas robežas. Rinkēvičs nolēmis 8.augustā apmeklēt valsts robežu ar Baltkrieviju un Krieviju, lai nepastarpināti redzētu aktuālo situāciju uz vietas un iepazītos ar robežas infrastruktūras izbūves gaitu.

"Ņemot vērā drošības situāciju mūsu reģionā, šobrīd tas ir īpaši svarīgi, jo centieni ik dienu nelikumīgi šķērsot mūsu valsts ārējo robežu nav zuduši. Tāpat uz vietas vēlos iepazīties ar robežsardzes ikdienas darbu un sadzīves apstākļiem, tehnisko aprīkojumu un tiem izaicinājumiem, ar ko mūsu robežsargi saskaras katru dienu. Esmu pārliecināts, ka tikai spēcīga robežsardze ar valstij lojāliem profesionāļiem garantē mūsu valsts noturību," pauda valsts pirmā persona.

Kā vēstīts, nedēļas nogalē Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis paziņojis, ka vairāk nekā 100 Baltkrievijā izvietoto grupējuma "Vagner" algotņu pārcelti Suvalku koridora tuvumā netālu no Polijas un Lietuvas robežas.

"Iespējams, ka viņi maskēsies par Baltkrievijas robežsargiem un palīdzēs nelegālajiem migrantiem iekļūt Polijā, lai to destabilizētu. Bet ir arī iespējams, ka viņi mēģinās iekļūt Polijā, uzdodoties par nelegālajiem migrantiem, un tas rada papildu riskus," sacīja Moraveckis.

Pēc "Vagner" algotņu nometņu parādīšanās Baltkrievijas teritorijā Polija nolēmusi pastiprināt savus spēkus pie austrumu robežas.

Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta aplēses liecina, ka Baltkrievijā ieradušies apmēram 5000 vagneriešu.

"Vagner" nākotne vairākas nedēļas bija neskaidra pēc grupējuma dibinātāja Jevgeņija Prigožina sarīkotā dumpja. Dumpis tika izbeigts, kad Prigožinam un "Vagner" kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas