Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valsts varētu aizdot naudu Jūrmalai Ķemeru sanatorijas iegādei

Ja sanatorijas Ķemeri kompleksam netiks atrasts investors, valsts varētu aizdot naudu Jūrmalas domei tā iegādei, teikts otrdien valdībā atbalstītajā atbildes vēstulē Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijai.

Valdības sēdē gan netika panākta vienošanās, vai vēstulē iekļaut solījumu teritorijas attīstībai paredzēt Eiropas Savienības fondu 2014.-2020.gada plānošanas perioda finansējumu. Iebildumi par nepamatotu un pāragru solījumu došanu bija Finanšu ministrijai.

Ministru kabinets piekrīt, ka sanatorijas Ķemeri komplekss ir svarīgs kurortoloģijas objekts, tādēļ valsts interesēs būtu, lai kompleksu iegūst īpašnieks, kas gatavs īpašumu sakārtot un nodrošināt tā darbības profila saglabāšanu. Gadījumā, ja sanatoriju paredzamā laikā neiegādāsies neviens investors, tad Jūrmalas pilsētas dome pati ir gatava to iegādāties, lai nodrošinātu tā kultūrvēsturisko saglabāšanu, teikts vēstulē.

Atbildot Parlamentārās izmeklēšanas komisijas lūgumam pieņemt lēmumu par starptautisku, neatkarīgu ekspertu piesaisti, lai atkārtoti izvērtētu Ķemeros ieguldīto investīciju apjomu, kā arī realizētu iespējamo atpakaļpirkumu, Ministru kabinets norāda, ka arī šeit ir vairāki problēmjautājumi. Proti, atpakaļpirkuma tiesības attiecas uz daļu no sanatorijas kompleksa. Tāpat ir problēmas ar faktiskās maksas noteikšanu un riskiem ārvalstu investīcijas strīda gadījumā.

Jūrmalas mērs Gatis Truknis (Zaļo un Zemnieku savienība) valdības sēdē uzsvēra, ka valstij jāuzņemas atbildība par šo objektu. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL!-TB/LNNK) solīja, ka jau tuvākajā laikā ar Jūrmalas vadību runās kompleksu ekonomiski nozīmīgās teritorijas attīstību.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets jau divas reizes bija atlicis lemšanu par atbildes vēstuli Saeimas izmeklēšnas komisijai. Pirmo reizi par Ķemeru sanatorijas nākotni tika rīkots vēl viens visu iesaistīto pušu sarunu laiks, otrajā reizē valdībā laicīgi nebija iesniegti nepieciešamie dokumenti. 26.martā notiks jau trešā sanatorijas izsole.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas