Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valsts vides dienesta vadītāja nepilnu divu mēnešu laikā tikusi pie otrā disciplinārsoda

Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova nepilnu divu mēnešu laikā saņēmusi otru disciplinārsodu - šoreiz tas ir rājiens.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) preses sekretārs Arnis Zacmanis informē, ka ministrs izteicis rājienu Koļegovai saistībā ar Olaines bīstamo ķīmisko atkritumu izgāztuves sanācijas projekta neīstenošanu noteiktajā termiņā.

Disciplinārlietas komisija rosinājusi izteikt rājienu divām amatpersonām, no kurām viena ir VVD vadītāja. Pagaidām gan ministrs neplānojot izvērtēt Koļegovas piemērotību amatam, tomēr viņš ne reizi vien ir norādījis, ka VVD ir pārāk maza kapacitāte, lai uzņemtos tik apjomīgu sanācijas projektu vadīšanu.

VVD vadītāja uzsver, ka darbs pie Olaines bīstamo ķīmisko atkritumu izgāztuves sanācijas projekta turpinās, neraugoties uz ministrijas ierēdņu vērtējumu, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina. Koļegova atgādina, ka viņas vadītā iestāde aizvien ir augsti motivēta īstenot šo projektu un darīs visu, kas ir tās spēkos, lai sasniegtu projekta mērķi - tīru vidi Olainē.

Koļegovai jau februārī ministrs noteica vienu no bargākajiem sodiem, kādu amatpersona var saņemt, - algas samazināšanu uz četriem mēnešiem par 15%. Sods tika piemērots par amata pienākumu nepildīšanu saistībā ar vēsturiski piesārņotās vietas Sarkandaugavā sanācijas projekta īstenošanu. Proti, slēdzot līgumu par projekta īstenošanu, netika pārbaudīts, vai ir nepieciešamais finansiālais pamatojums. VVD bija secinājis, ka līgumu noslēgšanas brīdī Rīgas dome nemaz nebija apstiprinājusi nacionālo līdzfinansējumu 700 000 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka pārtrauktu iepirkuma procedūru un citu iemeslu dēļ VVD noteiktajā termiņā - līdz šā gada 1.aprīlim - neizdosies īstenot Olaines bīstamo atkritumu sanācijas projektu. VVD pārstāve Jūlija Ņikitina skaidroja, ka projekta īstenošana nenotiek vairāku iemeslu dēļ un iepirkuma process ir tikai viens no tiem. Projekta īstenošanu ietekmējusi arī atbildīgo darbinieku maiņa Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā - šī iemesla dēļ VVD tika ieteikts nogaidīt ar projekta īstenošanu. Kā prioritārais projekts tika noteikts Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projekts. Turklāt VVD Olaines sanācijas projektu pārņēmis bez papildu finansējuma, kas nozīmē, ka līdz šim viss darīts ar esošajiem cilvēkresursiem un finansējumu.

Olaines bīstamo atkritumu izgāztuves sanācijas projektam bija paredzēts atvēlēt 6,74 miljonus eiro. Par šo naudu bija paredzēta atkritumu izgāztuves būvju, inženiertehnisko konstrukciju demontāža un pēcsanācijas monitoringa sistēmas izveide. Sistēma paredzētu gruntsūdeņu piesārņojuma kontroles sistēmas ierīkošanu, virszemes ūdeņu kontroles sistēmas izveidošanu un likvidēto dziļurbumu kontroles sistēmas izveidošanu. Tāpat bija paredzēts, ka būs jārenovē meliorācijas sistēma un jāveic teritorijas rekultivēšanas un līdzināšanas darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas