Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

VDD internetā konstatējis atsevišķus tiešus un netiešus aicinājumus pievienoties Vagner

Valsts drošības dienests (VDD) internetā konstatējis atsevišķus tiešus un netiešus aicinājumus pievienoties Krievijas algotņu grupējumam Vagner, aģentūra LETA uzzināja Latvijas specdienestā.

Plašākus komentārus dienestā nesniedza, taču apliecināja, ka līdz šim VDD publiskajā ārtelpā Latvijā uzlīmes vai citus "Vagner" propagandas materiālus nav konstatējis. 

VDD atgādināja, ka saskaņā ar Nacionālās drošības likumu Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ir aizliegts dienēt Latvijas nacionālajai drošībai riskus radošas ārvalsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šī aizlieguma pārkāpšanu draud kriminālatbildība un var tikt piemērota brīvības atņemšana līdz četriem gadiem.

Tāpat saskaņā ar Krimināllikumu Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem, kā arī ārvalstniekiem, kuriem ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijā, kriminālatbildība draud par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā, kas vērsts pret kādas valsts teritoriālo neaizskaramību vai politisko neatkarību vai citādi ir pretrunā ar Latvijai saistošām starptautiskajām tiesībām.

Savukārt par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

VDD aicina iedzīvotājus, pamanot šādus propagandas materiālus vai cita veida mēģinājumus Latvijas teritorijā vervēt iedzīvotājus dalībai Krievijas algotņu grupējumā "Vagner", nekavējoties informēt VDD, sniedzot iespējami detalizētu informāciju, vēlams arī notikušā fotoattēlus vai video.

Ar VDD iespējams sazināties jebkurā diennakts laikā, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz 67208964.

Jau ziņots, ka Polija ir aizturējusi divus Krievijas pilsoņus, kuri izplatīja krievu algotņu grupējuma "Vagner" propagandas materiālus Varšavā un Krakovā, pirmdien paziņojis Polijas iekšlietu ministrs.

Nesen mediji ziņoja, ka Krakovā parādījušās uzlīmes, ar kurām mēģināts vervēt cilvēkus dalībai "Vagner". 

Polijā ar likumu ir aizliegta vervēšana citu valstu armijām un algotņu grupējumiem, kā arī ir aizliegts dienests tādās organizācijās. Vainīgajiem draud līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas