Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vecpiebalgas novada dome slikto ceļu stāvokļa dēļ valdībai pieprasīs izsludināt ārkārtas situāciju

Trešdienas rītā sasauktajā ārkārtas domes sēdē vienbalsīgi lemts par prasības iesniegšanu valdībai par ārkārtējas situācijas izsludināšanu Vecpiebalgas novada administratīvajā daļā, kuru aizņem kritiskā stāvoklī nonākušais autoceļa posms no Meļļiem līdz Vecpiebalgas un Madonas novada robežai, kā arī par rīkojumu atbildīgajām institūcijām nekavējoties nodrošināt posma atjaunošanu, atklāja novada domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde-Andersone.

Jau ziņots, ka otrdien Rīgā preses konferencē VAS Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļas vadītājs Mārtiņš Dambergs informēja, ka autoceļa P30 Cēsis-Vecpiebalga-Madona rekonstruēšana tiek plānota nākamajā gadā, piesaistot ERAF līdzfinansējumu.

Frīdvalde-Andersone pauž nostāju, ka akcijas dalībniekiem šāds plāns nešķiet pieņemams. "Mums pa šo ceļu jābrauc jau šodien. Tā stāvoklis apdraud veselību un pat dzīvību. Mēs nevaram gaidīt līdz nākamajam gadam," pastāstīja domes priekšsēdētāja.

No trešdienas, 10.aprīļa, spēkā stājas likums Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli, kura 6.punkts paredz, ka šādu situāciju var pieprasīt izsludināt pašvaldības dome. Izmantojot likuma stāšanos spēkā, ārkārtas domes sēde Vecpiebalgas novadā tika sasaukta tieši trešdien, pirmajā likuma spēkā stāšanās dienā. Kā norāda Frīdvalde-Andersone, iepriekš šādu tiesību pašvaldībai nebija.

Jau ziņots, ka trešdien plkst.10 plānots ar vairākiem autobusiem vecpiebaldzēniem doties uz Ministru kabinetu Rīgā, lai no plkst.13 līdz plkst.14 piedalītos sapulcē, kurā iedzīvotāji paudīs atbalstu prasībai sakārtot minēto autoceļu.

Kā otrdien preses konferencē minēja akcijas Vecpiebalgas ceļam būt iniciators Mārcis Ločmelis: "Mēs šādā veidā parādīsim, ka no lūdzējiem un kaut kādiem protestētājiem pāriesim jaunā kvalitātē. Mēs simboliski realizēsim tautas varu un pieprasīsim Ministru kabinetam rīkoties, lai novērstu cilvēku pamattiesību aizskārumu. Pēc šīs sapulces Rīgā dzīvojošie piebaldzēni ir apņēmības pilni veikt simbolisku diennakts dežūrējošu pastaigu ap Ministru kabinetu, lai simboliski parādītu, ka mēs gaidām nekavējošu rīcību, lai atjaunotu tiesiskumu," uzsvēra Ločmelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas