Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Veidos Stradiņu slimnīcas attīstības koordinācijas un uzraudzības padomi

Veselības ministrija (VM) veidos Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības koordinācijas un uzraudzības padomi.

Kā liecina otrdien valdībā izskatītie dokumenti, izveidot attiecīgo padomi valdību pērn novembrī aicināja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija.

Savukārt no valdības saņemta atbildes vēstule, ka jau pērn augustā VM tika dots uzdevums līdz slimnīcas A korpusa 2.kārtas projekta iesnieguma iesniegšanai Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā izveidot sabiedriskās uzraudzības grupu, kura tad arī nodrošinās komisijas ierosināto uzraudzības mehānismu.

Saeimas komisija nemierā ar šādu atbildi, norādījusi, ka komisijas aicinājuma galvenais mērķis nav sabiedriskā uzraudzības mehānisma ieviešana, kas gan arī ir atbalstāms solis, bet gan visaugstākā līmeņa slimnīcas attīstības jautājumu - ne tikai A korpusa 2.kārtas, bet arī 1.kārtas un B korpusa būvniecības - risināšanas, koordinēšanas un uzraudzības institūta izveidošana.

Šodien valdībā izskatītajā atbildes vēstulē VM norāda, ka tiks izveidota minētā Koordinācijas un uzraudzības padome, kuru vadīs veselības ministre.

Dalībai padomē tiks aicināti minētās Saeimas komisijas, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Rīgas Domes, Latvijas Lielo slimnīcu biedrības un Stradiņa slimnīcas Medicīnas padomes pārstāvji.

Atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam VM līdz 1.martam būs jāsagatavo un jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projekts par padomes izveidi.

LETA jau ziņoja, ka janvārī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti vienojās sākt pastiprinātu lielo Eiropas Savienības (ES) fondu projektu uzraudzību.

Komisija nolēma vismaz reizi ceturksnī pārrunāt Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projektu, Stradiņa slimnīcas korpusa būvniecību, Skanstes tramvaja līnijas izveidi, gudrona dīķu sanācijas projektu, kā arī deinstitucionalizācijas procesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas