Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vējonis atgriezīs Saeimā strīdīgos grozījumus Kredītiestāžu likumā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis plāno atgriezt Saeimā otrreizējai caurlūkošanai šonedēļ pieņemtos grozījumus Kredītiestāžu likumā, viņš atzina intervijā TV3 raidījumā Nekā personīga.

"Es pats uzskatu, ka tas ir jāatgriež atpakaļ parlamentam, jo mēs netaisām grozījumus jebkurā likumā, mēs likumus neveidojam kaut kādām konkrētām situācijām (..). Ja ir sasaiste ar Trasta komercbankas maksātnespējas visa tā procesa organizēšanu un tā tālāk, nu tas viennozīmīgi obligāti ir jāsūta atpakaļ uz parlamentu, lai šādas nepilnības novērstu," viņš teica.

Uz jautājumu, kā vērtēt aizdomas, ka likumprojekta izmaiņas attiecināmas uz konkrētas maksātnespējas administratoru grupas un viena politiskā spēka interesēm, prezidents izteicās, ka "manuprāt, ir ļoti būtiski valstī kopumā runāt par to, kā mēs reglamentējam vispār lobēšanas procesus un ļoti iespējams ir nepieciešami stingrāki sodi par ietekmes pirkšanu. Tā kā tas ir jautājums, pie kā būtu jāstrādā," pauda Vējonis.

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma strīdīgos grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas nosaka ierobežojumus kļūt par maksātnespējīgas bankas administratoru.

Likumprojektu atbalstīja 56 deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Nacionālās apvienības (NA), Saskaņas un No sirds Latvijai. Pret bija 20 parlamentārieši, tostarp Vienotības frakcijas deputāti un Artuss Kaimiņš (KPV LV), savukārt Edvards Smiltēns (Vienotība) balsojumā atturējās. Vēl 17 parlamentārieši no ZZS, NA Vienotības, Latvijas Reģionu apvienības un Saskaņas balsojumā nepiedalījās.

Deputātu atbalstītā likuma izmaiņu redakcija nosaka, ka par kredītiestādes likvidatoru nevarēs kļūt gadījumā, ja likvidators pēdējo divu gadu laikā pirms iecelšanas dienas ir bijis pilnvarojuma līguma attiecībās ar likvidējamas kredītiestādes kreditoru tā tiesiskajās attiecībās ar likvidējamo kredītiestādi. Līdzīgs ierobežojums noteikts arī administratoriem kredītiestāžu maksātnespējas procesos.

Partijas Vienotība Saeimas frakcija, kā arī Saeimā nepārstāvētā Jaunā konservatīvā partija pēc minētā parlamenta lēmuma plānoja vērsties pie prezidenta ar lūgumu neizsludināt strīdīgos grozījumus Kredītiestāžu likumā.

Smiltēns pauda viedokli, ka ar NA pārstāvju atbalstīto likumu notiek brutāla un ciniska iejaukšanās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un tiesu varas lēmumos, tos mēģinot ar spiedienu no Saeimas pagriezt sev vēlamā virzienā. Politiķis skaidroja, ka Saeimā veiktie grozījumi ir uzrakstīti konkrētam procesam un konkrētiem cilvēkiem, jo tā dēvētais "Sprūda likums" esot sagatavots kopā ar nu jau aizturētajiem maksātnespējas administratoriem Māri Sprūdu un Ilmāru Krūmu.

Ziņots arī, ka Valsts policija šonedēļ aizturēja maksātnespējas procesa administratorus Krūmu un Sprūdu, kā arī Nauri Durevski un finansistu Jorenu Raitumu. Viņi visi piektdien ar tiesas lēmumu apcietināti

Top komentāri

Zampołits
Z
Ko kolhoza priekšsēdētājs vispār saprot no lietām?
apčakars
a
parazīti piesūcas pie valsts ciča un sūc uz nebēdu , tā saucamaijs krējums .
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
CERU KA SABIEDRĪBA TIEŠĀM CELSIES KĀJĀS UN ŠOS VILTUS SĀTANA KALPUS JĒRA ĀDĀS ATPAZĪS ! TĀDI FORŠIE > CĪNĀS PRET DZĪVNIEKU MOCĪŠANU.....! BET IZRĀDĀS TĀS ''FORŠĀS'' DĀMĪTES IR TĀS PAŠAS KAS LATVIJĀ VELK IEKŠĀ GENDERISMU > BĒRNIEM ATŅEM TĒTI UN MĀMIŅU ,VIETĀ DODOT VECĀKS Nr 1 UN VECĀKS Nr 2 ! UN ŠO RIEBEKLĪBU IR AKCEPTĒJIS PAT PREMJERS UN SAEIMA !!! TAS NOZĪMĒ KA ŠĪ SAEIMA BŪS JĀPADZEN PIE VISIEM VELNIEM ! LATVIJĀ NEBŪT GENDERISMAM !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas