Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vējonis atzinīgi novērtē VID sadarbību ar atsevišķām nozarēm ēnu ekonomikas apkarošanai

Valsts prezidents Raimonds Vējonis atzinīgi novērtē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sadarbību ar atsevišķām nozarēm ēnu ekonomikas apkarošanai, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vējonis otrdien tikšanās laikā ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli uzsvēra, ka izšķiroši svarīga loma efektīvai ēnu ekonomikas apkarošanai ir kontrolējošo iestāžu spējai kompleksi sadarboties ar nozarēm. Tāpēc atzinīgi vērtējama VID uzsāktā sadarbība ar atsevišķām nozarēm ēnu ekonomikas apkarošanai.

Tikšanās laikā VID ģenerāldirektore iepazīstināja Valsts prezidentu ar gada laikā paveikto, kā arī plānotajiem pasākumiem 2018.gadā. Cīrule uzsvēra, ka 2017.gadā ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā samazinājies, salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, sasniedzot zemāko rādītāju - 21,3%, kamēr Lietuvā tas bija attiecīgi 23,8% un Igaunijā - 24,6% no iekšzemes kopprodukta.

Valsts prezidents uzsvēra, ka 2017.gadā valstiskā līmenī pieņemti daudzi izšķiroši lēmumi, tajā skaitā nodokļu reforma.

"VID mērķis un īstenotie pasākumi, lai kļūtu par mūsdienīgu un uz klientu orientētu iestādi, ilgtermiņā palielinās valsts budžeta ienākumus. Tādējādi tiks radīti priekšnosacījumi, lai papildus valsts budžeta līdzekļus novirzītu valsts iedzīvotājiem būtisku pakalpojumu sniegšanai, piemēram, veselības aprūpes jomā," atzina Valsts prezidents.

Top komentāri

Latvijas neveiksmes stats turpinas
L
Jo mazak aploksnu algu, jo vairak iespeju valdibai zagt. VID panakumi = Zaudejums tautai, loti vienkarsi! 1990 gada valsti sagraba VDK un organizeta noziedziba! Tadel VDK saraksti netika atverti, bet rupigi slepti. Tagad tos vienkarsi mulljaa. Pilnigi nekas nav mainijies mulkju zemee. Kops mus ar viltu ieklava EU esam zaudejusi 500.000 savu cilveku t.sk. berniem.
Ko viņš tur zīmējas?
K
Kam vajag palīdzību, tiem nepalīdz, bet zīmējas, kā ...!
VID pret daudzbērnu māti!
V
Man kauns, ka dzīvoju šādā valstī! Daudzbērnu māte piedzīvo VID “uzlidojumus” Daudzbērnu māte no Rēzeknes, kurai pieder mikrouzņēmums, sašutusi par nodokļu likumdošanu. Uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) viņu soda par došanos bērna kopšanas atvaļinājumā, vēstīja TV3 raidījums “Bez Tabu”. Ceturtais bērns Jeļenai piedzima pagājušā gada sākumā, tad viņa paziņoja VID, ka dodas bērna kopšanas atvaļinājumā, līdz ar to saimnieciskā darbība kādu laiku nenotiks. Liels bija viņas pārsteigums, kad pērnā gada nogalē saņem vēsti no VID. “Viņi man pasaka, ka jāmaksā 50 eiro, jo par konkrētā periodā [šajā gadījumā – laika posmā, kad aprūpē bērnu] neieguvu ienākumus mikrouzņēmumā. Absurds! Kāpēc es neieguvu ienākumus? Tāpēc, ka biju bērnu kopšanas atvaļinājumā. Man kauns, ka es dzīvoju šādā valstī. Viņi man tādā veidā atriebjas par to, ka man ir piedzimis bērns?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas