Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Vējonis pēc bruņoto spēku vadības sanāksmes: Iedzīvotājiem nav pamata satraukumam

Svētdien, 2.martā, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) sasauca Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadības sanāksmi, kurā piedalījās arī Ārlietu ministrijas pārstāvji, lai uzklausītu amatpersonu ziņojumus un lemtu par turpmāko rīcību. 

Ministrs tika informēts, ka Nacionālie bruņotie spēki strādā ikdienas režīmā, veicot pastiprinātu valsts ārējo robežu novērošanu un situācijas analīzi. Līdztekus notiek Baltijas valstu aizsardzības un ārlietu resoru amatpersonu savstarpēja informācijas apmaiņa un darbības koordinācija. 

"Latvijas drošību garantē NATO, pasaules spēcīgākā militārā organizācija, mūsu iedzīvotājiem nav pamata uztraukties," norāda aizsardzības ministrs Vējonis. Latvija cieši kopā ar citām NATO dalībvalstīm aktīvi strādā, lai panāktu kopīgu risinājumu. Šodien Briselē, piedaloties visiem NATO dalībvalstu vēstniekiem, notiks NATO Padomes ārkārtas sanāksme, kurā tiks lemts par notikumiem Ukrainā un kopīgu NATO turpmāko rīcību, portālu Diena.lv informēja ministra padomnieks Andis Jēkabsons. 

"Šobrīd vairāk kā jebkad ir jāvērtē finansējuma apmērs Latvijas aizsardzībai. Jāatrod iespēja finansējumu aizsardzības jomai pakāpeniski nodrošināt 2% apmērā no Latvijas iekšzemes kopprodukta. Tas nepieciešams gan Latvijas savstarpējo saistību izpildei Ziemeļatlantijas aliansē, gan mūsu karavīru atbilstošam aprīkojumam un drošībai starptautiskajās misijās," uzsver Vējonis.

Aizsardzības ministrija atgādina, ka pēdējā laikā novērojama paaugstināta Krievijas bruņoto spēku aktivitāte Baltijas reģionā, Latvijas ārējo robežu tuvumā, veicot kaujas lidojumus un organizējot mācības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas