Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vējonis sācis izvērtēt NBS komandiera amata kandidātu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sācis izvērtēt aizsardzības ministra ieteikto kandidātu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatam Leonīdu Kalniņu, informē prezidenta Preses dienests.

Prezidentu ar izraudzīto kandidātu aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) iepazīstinājis šodien, pirms preses konferencē publiski paziņoja par savu izvēli. 

Tiekoties ar prezidetnu, pārrunāti kritēriji, pēc kuriem tiks vērtēts pretendents, pirms prezidents lems par to, vai virzīt kandidatūru apstiprināšanai Saeimā. 
 
"Ir svarīgi, lai kandidāts būtu autoritāte NBS personāla vidū, lai viņam būtu komandiera un štāba vadīšanas, kā arī starptautisko operāciju pieredze," uzsvēra Valsts prezidents, piebilstot, ka liela nozīme būs arī citu prasmju un zināšanu izvērtēšanai. 
 
Amatpersonas pārrunāja arī citus aktuālos jautājumus aizsardzības un drošības jomā. Vējonis norādīja, ka Aizsardzības ministrijai ir jāpaveic viss nepieciešamais, lai nākamajā gadā uzņemtu Kanādas vadīto NATO daudznacionālo spēku bataljonu. Aizsardzības ministrs iepazīstināja Valsts prezidentu arī ar citiem pasākumiem, kas tiek īstenoti, pakāpeniski palielinot izdevumus valsts aizsardzībai līdz 2% no IKP 2018. gadā. 

Jau vēstīts, ka Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatam aizsardzības ministrs Bergmanis iesaka virzīt bijušo Zemessardzes komandieri, pašreizējo Apvienotā štāba priekšnieku ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu, kurš ir arī pašreizējā bruņoto spēku komandiera Raimonda Graubes vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas