Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vējonis: Valdība un Saeima līdz vēlēšanām pieņems nepieciešamos lēmumus saistībā ar izglītības reformu

Valdība un esošais parlaments līdz Saeimas vēlēšanām pieņems nepieciešamos lēmumus saistībā ar izglītības reformu, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš skaidroja, ka izglītības reformas jautājums pārrunāts ar premjeru, kurš apliecinājis, ka nepieciešamie lēmumi tiks pieņemti šajā parlamenta sasaukumā.

"Kvalitatīva izglītība ir ļoti svarīga un tā jāsaņem ikvienam Latvijas skolniekam. Tādēļ lēmumu pieņemšana ir nepieciešama, tajā skaitā par kompetencēs balstīto izglītību. Tas notiks jau šogad un nekādas atlikšanas lēmumu pieņemšanā nenotiks," uzsvēra Vējonis.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partijas vienojušās rast kompromisu par reformām izglītības jomā, kas paredz kompetencēs balstīta satura ieviešanu.

Reizē nolemts vairs neskatīt jautājumu par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma, ņemot vērā politiskā atbalsta trūkumu.

No darba kārtības ir noņemts jautājums par likumprojektu, kas paredz kompetencēs balstītas izglītības satura ieviešanu, atlikšanu uz nākamo Saeimu, norādīja partijas Vienotība priekšsēdētājs Arvils Ašeradens. Līdz ar to attiecīgie likumprojekti tiks pieņemti šajā sasaukumā.

Arī Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka ir panākta vienošanās, ka katrs politiķiem varētu panāk viens otram "kādu soli pretī" šajā jautājumā.

Saeimas Izglītības komisija pagājušajā nedēļā izskatīja visus priekšlikumus Vispārējās izglītības likumam. Komisijas vairākums konceptuāli noraidīja ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma. Tāpat deputāti atbalstīja izglītības jaunā kompetenču satura ieviešanu par gadu vēlāk, nekā sākotnēji bija piedāvājusi IZM.

Top komentāri

nopūta
n
Ak, Vējoni, Vējoni...
?
?
Kam pienākas balva par pieglaimīgāko skatienu?
Tālis
T
TV raidījumā 1:1 Zane Oliņa bija neizprotama, neloģiska, nezinoša. Piemēram, viņa pauda viedokli, ka jāsamazina skolotāju kontaktstundas, lai viņi vārētu kopīgi plānot, veidot starpriekšmetu saikni utt. Uz jautājumu kasun cik tas maksās, viņa atbildēt nevarēja, vienīgi pateica, ka nauda ir nepieciešama. Savukārt ministrs jau šobrīd paziņo, ka nauda skolotāju algām nepietiek Vai viņi nav tikušies ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas