Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vēl nav zināms RPIVA atkārtoti aizstāvāmo promocijas darbu aizstāvēšanas grafiks

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (RPIVA) izveidota promocijas padome, kura lems par atkārtoti aizstāvāmo promocijas darbu aizstāvēšanas kārtību un grafiku, portālam Diena.lv pastāstīja RPIVA Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Ligita Āzena.

Tādējādi vēl nav zināms, kad astoņiem nelikumīgā doktora grāda ieguvējiem promocijas darbs būs jāaizstāv atkārtoti.

Āzena uzsvēra, ka ir jāievēro strikta procedūra, ko nosaka Ministru kabineta noteikumi, un tā arī tiks ievērota. 

Jau vēstīts, ka RPIVA prettiesiski piešķirti astoņi doktora grādi. Aģentūra LETA vēsta, ka starp astoņiem nelikumīgā doktora grāda ieguvējiem RPIVA ir arī Rīgas domes deputāte Baiba Brigmane (Vienotība). Brigmane aizstāvējusi promocijas darbu "Pieaugušo pašpieredzes veidošanās mācīšanās procesā" un ieguvusi doktora grādu pieaugušo pedagoģijā.

Tāpat grāda ieguvēju vidū ir arī Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa, kura aizstāvēja promocijas darbu "Liepājas muzikāli dramatiskā teātra baleta pedagoģiskā un mākslinieciskā vērtība Latvijas kultūrā".

Savukārt četri ir RPIVA docētāji - Sandra Vītola ar aizstāvēto promocijas darbu "Interpretācijas prasmes veidošanās deju skolotājiem studiju kursa "Klasiskā deja" apguves procesā", Anda Kauliņa - "Integratīva mācību metodika sākumskolēnu specifisku lasīšanas traucējumu mazināšanai", Andris Pundurs - "Kordiriģenta muzikālās dzirdes attīstība studiju procesā" un Jānis Misiņš "Topošo mūzikas skolotāju dziedāšanas kompetences pilnveidošanās studiju procesā".

Diena.lv arī vēstīja, ka izglītības iestāde lēmusi "tiesāt" trīs akadēmijas pārstāvjus. No darba atbrīvotā zinātņu prorektore Māra Marnauza vērsusies tiesā ar prasību pret RPIVA par darba līguma uzteikumu. Rīgas rajona tiesa lietas izskatīšanu atlikusi līdz 19.martam, lai pieaicinātu trešo personu lietā.

Šajā lietā Marnauza lūgusi tiesu atzīt par spēkā neesošu darba devēja uzteikumu, lūgusi atjaunot sevi darbā, kā arī piedzīt vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējuma laiku un morālā kaitējuma atlīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas