Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vēlēšanu pievakarē VM vēlas pensionāriem atcelt maksu par ārstēšanu slimnīcā

Viena no būtiskākajām nākama gada iecerēm, lai mazinātu senioru izdevumus par veselības aprūpi, ir atcelt pensionāriem desmit eiro pacienta līdzmaksājumu par katru slimnīcas gultā pavadīto dienu, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Pēc priekšvēlēšanu laikā notikušās tikšanās ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) un Rīgas aktīvo senioru alianses (RASA) pārstāvjiem veselības ministre Anda Čakša (ZZS) atzina, ka patlaban būtiski turpināt pakalpojumu pieejamības uzlabošanu pensionāriem, un viens no soļiem būtu minētās samaksas atcelšana.

Tāpat plānots turpināt samazināt gaidīšanas rindas pie ārstiem speciālistiem, panākot, ka lielākā daļa speciālistu konsultācijas pieejamas mēneša laikā. Lai to nodrošinātu, paredzēts motivēt ārstniecības personas strādāt valsts apmaksātajā medicīnā, un to ir plānots īstenot, turpinot darba samaksas palielināšanas programmu. Nākamgad ārstniecības personām darba samaksu plānots palielināt par 20%, atgādina VM.

Kā informēja ministrijā, tikšanās laikā biedrību pārstāvji atklāja, ka nereti pensionāriem nākas saskarties ar augstām izmaksām par medikamentiem, tā mazinot pieejamību zālēm. Veselības ministre norādīja, ka šogad ieviests tā saucamais cenu "koridors" jeb maksimāli pieļaujamā cena līdzvērtīgas efektivitātes zālēm. Savukārt dārgajām zālēm, kuru cena būs virs "koridora", zāļu ražotāji šogad samazinās cenu par 20%. Arī nākamgad dārgajām zālēm virs cenu "koridora" paredzēts cenas samazinājums vēl par 20%, tā paplašinot kompensējamo zāļu pieejamību pacientiem.

VM norāda, ka tikšanās laikā pensionāru biedrību pārstāvji atzinīgi vērtēja finansējuma novirzīšanu pakalpojumu pieejamībai un novēroto progresu nozarē, norādot, ka pozitīvi vērtē valsts apmaksāto pakalpojumu pieaugumu un speciālistu pieejamību.

Vienlaikus pensionāri aicināja uzlabot pacienta informētību par pakalpojumu saņemšanas iespējām. Kā viens no risinājumiem informētības paaugstināšanai tika piedāvāts pensionāru pārstāvošajām biedrībām regulāri izsūtīt aktualizētu informāciju par pieejamajiem pakalpojumiem un citām jomas aktualitātēm.

LPF vadītājs Andris Siliņš aģentūrai LETA norādīja, ka ar veselības ministri pārrunāto viņš būs gatavs komentēt rīt, 13.septembrī.

Top komentāri

daži jautājumi
d
Un kur ZZS bija visus starpvēlēšanu garos gadus? Sēdēja aizkrāsnī un vērpa kā ar K. Ulmaņa vārdu tikt populāriem?
RR
R
Anda melo, melo, melo. Anda melo, acīs skatīdamās. Kāds viņai vēl tic?
Saeima apzog 2012.gada pensionārus
S
Saeima un valdība apzog 2012.gadā un vēlāk pensijā aizgājušos pensionārus, nozogot viņiem piemaksu par stāžu līdz 1996.gadam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas