Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Veselības mēnesī piedāvā bezmaksas speciālistu konsultācijas

Maijā tiek rīkots veselības mēnesis, kurā, sadarbībā ar tirdzniecības centru Origo, ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim ir iespēja piedalīties bezmaksas izglītojošos un veselību veicinošos pasākumos Rīgas centrā, portālu Diena.lv informēja tirdzniecības centra pārstāvji.

"Latvijā cilvēki cieš no slimībām, kas ir neinfekcioza rakstura, turklāt tās piemeklē arvien gados jaunākus cilvēkus. Tās ir sirds asinsvadu slimības un onkoloģiskās saslimšanas, kuru profilaksē milzīga nozīme ir veselīgam dzīvesveidam, tajā skaitā gan veselīgam uzturam, gan fiziskajām aktivitātēm. Liels riska  faktors ir ar cukuru, sāli, taukiem bagāts uzturs, liekais svars un mazkustīgs dzīvesveids, ko ikvienam ir iespēja mainīt, neveicot kardinālas pārmaiņas savā ikdienā un sākot ar pavisam vienkāršām lietām," skaidro dietoloģe, Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas Uzturzinātne vadītāja Lolita Neimane.

Viņa norāda, ka "šobrīd pavasarī ieteicams pavadīt laiku dabā un būt fiziski aktīvākiem. Pēc formulas – vismaz 30 minūtes 5 reizes nedēļā nodarboties ar mērenu fizisko slodzi, kaut vai vienkāršām pastaigām. Tāpat ieteicams ēst vairāk zaļumu, kas tagad tik bagātīgi sāk augt dārzos, un neaizmirst lietot ūdeni pietiekošā daudzumā."

Veselības mēnesis ir vēl viena iespēja cīnīties ar kaitīgajiem ieradumiem un uzsākt veselīgāku dzīvesveidu. Veselīgs dzīvesveids ir vairāku noteikumu kopums, kurus ievērojot cilvēks var uzturēt labā formā gan savu ķermeni, gan prātu un garīgo stāvokli.

Pasākumu programma:

18.maijs plkst. 16:00 – 18:00. Pasaules Pulmonālās hipertensijas diena, kuras laikā būs iespēja saņemt informāciju par reto diagnozi, kā arī konsultēties ar vienīgo speciālistu šajā jomā - dr. Andri Skridi.

20.maijs plkst. 16:00 – 19:00. Tikšanās ar fitnesa konsultantu un iepazīšanās ar sporta kompleksu „Vingruma klubs”.

21.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Bottecchia velo-duelis sadarbībā ar Sportland – iespēja vienam otru izaicināt un sacensties ātrbraukšanā uz velotrenažieriem.

25.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Āgenskalna klīnikas uztura speciālistes Jeļenas Pavlovas konsultācijas.

26.maijs plkst. 16:00 – 18:00. Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas „Uzturzinātne” uztura speciālistes Jevgēnijas Paļčevskas konsultācijas.

27.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas „Uzturzinātne” uztura speciālistes Elzas Pūces konsultācijas.

28.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Veselīgu „smūtiju” pagatavošanas meistarklase ar blogerēm Anci (www.topivesels.lv), Anniju un Annu (www.keepitsimpleandfit.com).

29.maijs plkst. 16:00 – 19:00. Tikšanās ar fitnesa konsultantu un iepazīšanās ar sporta klubu „Reaktors”.

Tāpat visa mēneša garumā ikvienam ir iespēja bez maksas pārbaudīt asinsspiedienu Mēness aptiekā un nobaudīt īpašo Veselības mēneša piedāvājumu Double Coffee restorānā.

Visi Veselības mēneša pasākumi ir bezmaksas. 

Pieteikties speciālistu konsultācijām iespējams zvanot pa tālruni 28632239, vai tirdzniecības centra Origo sociālo tīklu kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas