Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Veselības ministrija aicina Dziesmu svētku dalībniekus gatavoties svētkiem jau laikus

Lai nepalaistu garām XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku pasākumus, dalībniekiem nepieciešams jau laikus piedomāt par savu veselību, preses konferencē pauda veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Viņa sacīja, ka īpaša sagatavošanās nepieciešama tiem dalībniekiem, kuriem ir hroniskas slimības vai arī ikdienā nepieciešami noteikti medikamenti. Tāpat cilvēkiem jāatceras, ka tiešā saules ietekmē nepieciešams nēsāt galvassegas, lietot pret apdeguma krēmu, kā arī pietiekamā daudzumā dzert šķidrumu.

Pēc ministres teikā, šogad svētkos palīdzību būs gatavi sniegt 400 mediķi, kuri strādās pasākumu norises vietās. Pirmās palīdzības punkti atradīsies baltās teltīs, un tajos varēs vērsties pēc palīdzības ar dažādiem nobrāzumiem, asinsspiediena mērījumiem u.c. jautājumiem, savukārt nopietnākiem gadījumiem paredzētas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mašīnas vai dzeltenās teltis.

Čakša uzsvēra, ka īpaši uzmanīgiem jābūt tiem dalībniekiem, kuriem ir alerģija no kukaiņu kodumiem, kā arī tiem, kuri nav vakcinējušies pret ērču encefalītu. "Pārsvarā visi notikumi notiek ārā, tādēļ jāatceras, ka ērcēm pašlaik ir aktīvā sezona," sacīja ministre.

Katrā skolā, kurā pa nakti uzturēsies svētku dalībnieki, strādās arī medmāsa, pie kuras varēs vērsties pēc palīdzības, savukārt ļoti akūtās situācijās iespējams vērsties dalībniekiem tuvākajās Rīgas slimnīcās. Tāpat konsultācijas būs iespējams saņemt konsultācijas pa ģimenes ārsta dežurējošo tālruni 66016001.

Dziesmusvētku dalībniekiem būs pieejami arī informatīvie grafiki par to, kurās vietās nepieciešams griezties pēc palīdzības attiecīgos gadījumos.

Gadījumos, kad tiek konstatēta paaugstināta ķermeņa temperatūra vai šķidra vēdera izeja, dalībniekiem jāvēršas pie tuvākā medicīnas darbinieka, jo, ņemot vērā cilvēku daudzumu svētkos, pastāv augsts infekciju tālākas izplatības risks.

Tāpat ministre aicināja cilvēkus nebūt vienaldzīgiem attiecība uz citu dalībnieku veselības stāvokli, un nepieciešamības gadījumā attiecīgo informāciju nodot mediķiem, kuri, pēc viņas teiktā, būs pietiekami lielā daudzumā.

Kā ziņots, XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku rīkotāji plāno, ka svētku pasākumus šogad varētu apmeklēt aptuveni 500 000 cilvēki, preses konferencē pauda svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Svētki Rīgā norisināsies no 30.jūnija līdz 8.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas