Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VID atklāj aplokšņu algas orķestrim gandrīz 5000 eiro vērtībā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvaldes amatpersonas pirmdien veica pārbaudi vienā no koncerta norises vietām Rīgā. Pārbaudes laikā VID inspektori konstatēja aplokšņu algu izmaksu orķestra muzikantiem un pasākuma tehniskajiem darbiniekiem.

Ierodoties Telmana Guževska koncerta norises vietā, VID Nodokļu kontroles pārvaldes inspektori konstatēja, ka darba samaksu izmaksā aploksnē. 

VID konstatēja, ka atlīdzība muzikantiem un pasākuma tehniskajiem darbiniekiem tiek izmaksāta saskaņā ar algu sarakstu, kurā atsevišķas personas bija parakstījušās par naudas saņemšanu. Tāpat VID konstatēja naudas aploksnes, uz kurām bija norādīti personu vārdi un ievietota nauda.

Pārbaudes laikā atklāts, ka kopumā aplokšņu algas saņēma 48 muzikanti un pasākuma tehniskie darbinieki, kuriem kopsummā bija izmaksāti 4955 eiro. Nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa apmērs lēšams 1541 eiro apmērā, un valsts obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas 2474 eiro apmērā.

Aplokšņu algas orķestra mūziķiem un tehniskajiem darbiniekiem izmaksāja kāda persona, kura jau 2007.gadā nonākusi VID Finanšu policijas pārvaldes (FPP) redzeslokā saistībā ar vairāku smagu un sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu valsts ieņēmumu jomā. Četros FPP lietvedībā esošajos kriminālprocesos minētajai personai bija piemērots aizdomās turamās personas statuss.

Visi kriminālprocesi, kuros figurēja minētā persona, ir nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, un tajos lūgts uzsākt kriminālvajāšanu pret minēto personu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, krāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Kontroles pasākumi tiek turpināti.

VID ir nepatīkami pārsteigts par šāda pārkāpuma konstatēšanu koncertu organizēšanas vietā, jo tas diemžēl norāda uz inteliģences iecietīgo attieksmi pret izvairīšanos no nodokļu nomaksas, un atgādina, ka viens no būtiskākajiem faktoriem, kas palielina ēnu ekonomiku ir aplokšņu algas.

Minētie pārkāpumi liecina par negodprātīgu komersantu centieniem rast līdzekļus, no kuriem izmaksāt atalgojumu, izvairoties no nodokļu nomaksas un tādējādi ne tikai samazinot valsts budžeta ieņēmumus, bet arī liedzot darbiniekam valsts noteiktās sociālās garantijas darbnespējas, darba zaudēšanas, bērna piedzimšanas u.c. gadījumos, kad finansiālais atbalsts ir īpaši būtisks, norāda VID.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas