Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VID konstatējis pārkāpumus 99% no pārbaudītajiem lietoto auto tirgotājiem

Pagājušā gada deviņos mēnešos Valsts ieņēmumu dienests (VID) veicis 96 tematiskās pārbaudes 93 lietotu transportlīdzekļu tirgotājiem, pārkāpumus konstatējot gandrīz visās pārbaudēs (99%), liecina informācija VID mājaslapā.

Pārbaudēs visbiežāk tika konstatēts, ka nav nodrošināta saimnieciskā darījuma izsekojamība, netiek ievēroti Transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi, pārkāpumi deklarāciju aizpildīšanā un iesniegšanā, kā arī pārkāpumi grāmatvedības reģistru kārtošanā un attaisnojuma dokumentu noformēšanā. 

Pēc VID Nodokļu kontroles pārvaldes aicinājuma 64 nodokļu maksātāji paši iesniedza deklarāciju precizējumus un pārbaudes laikā paši deklarēja nodokļus 107 300 eiro apmērā, tostarp pievienotās vērtības nodokli 83 400 eiro apmērā. 

71 pārbaudes rezultātā naudas sods tika piemērots 49 900 eiro apmērā, tostarp par komercdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālās atļaujas (licences), izziņas vai atļaujas un komercdarbības veikšanu, pārkāpjot speciālajā atļaujā (licencē), izziņā vai atļaujā minētos nosacījumus četros gadījumos piemērots sods 1200 eiro apmērā, kā arī konfiscēti 24 transportlīdzekļi. 

Pārbaužu rezultātā tika apturēta sešu nodokļu maksātāju saimnieciskā darbība.

Top komentāri

Šogad institūtā bija 22 kontroles
Š
Šogad institūtā ["Silava"] bija 22 kontroles, mazliet mazāk kā pērn, kad bija 28. Tātad uzlabojumi ir jūtami – mums ir bijis vairāk laika domāt par meža nozari, zinātni un tās komunikāciju ar sabiedrību
prioritāte ir kontrolētāji
p
Pavirši interesējoties par politiskajām norisēm, esmu gaidījis, bet, visticamāk, tā arī nesagaidīšu līderi baltā zirgā, kurš tautai pateiks, ka absolūtā prioritāte mūsu valstī ir darītāji, nevis kontrolētāji! Pateiks, ka kontrolētājs nedrīkst bendēt darītāja prieku un gribu strādāt mūsu valstī un, ja tas tā notiek, tad kontrolētājam ir jānomierinās!!!!
GoodMaan&ParexK&K
G
Lietotie auto tirgotāji konstatējuši politisko nepieskaitāmību 79% VID darbiniekiem. Viņi vienmēr gatavi kā vien var apcirpt Latvijas aitu baru, lai lopiskå vara spētu atmaksāt izrītos miljardus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas